Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють про відведення додаткового озброєння


«Заступник міністра оборони» «ДНР» Едуард Басурін
«Заступник міністра оборони» «ДНР» Едуард Басурін

Сепаратисти на Донбасі заявляють про початок відведення озброєння, яке не передбачене Мінськими угодами. Едуард Бусурін, який називає себе «заступником міністра оборони» «ДНР» заявив у суботу, 7 березня, що це відбувається під контролем спостерігачів ОБСЄ.

«Керівництвом «ДНР» сьогодні ухвалило рішення щодо відведення в ініціативному порядку від лінії зіткнення 24-х 120-міліметрових мінометів. Наголошую, що відведення даних озброєнь не передбачалося раніше досягнутими домовленостями і тому проводиться у відповідності з духом, а не з буквою Мінських угод щодо всеохопного припинення вогню», – наводиться слова Басуріна сайт сепаратистів «Новороссия».

За його словами, відвід 120-міліметрових мінометів спрямований на «подальшу демілітаризацію від важких озброєнь лінії зіткнення і здійснюється під контролем представників моніторингової місії ОБСЄ».

Наразі українська сторона ці повідомлення угруповання «ДНР» не коментувала.

На початку березня бойовиків заявили, що вже завершили відведення свого важкого озброєння. Українські силовики кажуть, що насправді сепаратисти перегруповують свої сили для завдання нових ударів.

Відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі передбачене Мінськими домовленостями.

XS
SM
MD
LG