Доступність посилання

ТОП новини

У Непалі нема зв’язку з 91 українцем – МЗС


Після першого землетрусу в Катманду, фото 25 квітня 2015 року
Після першого землетрусу в Катманду, фото 25 квітня 2015 року

Речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс повідомив, що станом на вечір неділі, 26 квітня, з’ясоване число громадян України, що перебували в Непалі на час землетрусів, становило 136. Із них 91 людина поки що не вийшла на зв’язок, сказав речник агентству «Інтерфакс-Україна».

Раніше він також повідомляв, що інформації про те, щоб хтось із громадян України в Непалі загинув унаслідок низки землетрусів у цій країні, наразі немає.

Президент Петро Порошенко доручив міністрові закордонних справ і міністрові оборони відправити до Непалу літак, щоб забрати додому українців, потерпілих унаслідок землетрусу в цій країні.

Раніше в неділю, 26 квітня, речник МЗС радив українцям, які перебувають у Непалі в безпеці, мають де ночувати і вже повідомили про місце свого перебування, залишатися на місці і чекати на зв’язок із консулом України в Індії, який уже прибув до Непалу, або з почесним консулом України в Непалі.

Тим, кому немає де ночувати, радять дістатися до почесного консульства України в Непалі. Його дані на сайті МЗС наведені так: House No. 122, Bhagwan Marg, NarayanChour, Naxal, Kathmandu, Nepal, телефони +977-1-441-6544, +977-1-441-6767.

Громадяни України, які перебувають на території Непалу, можуть зв’язатися і з представниками почесного консульства України в Непалі за телефонами: +977 985-105-5720; +977 985-105-2797; +1 647-725-4932.

Резиденція почесного консула України в Непалі Кірана Вайдьї: 02, Chapali Bhadrakali, Deuba Marg (Opposite Park Village Hotel), Budhanikantha, Nepal.

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода Перебийніс також повідомляв, що громадяни України, що перебувають у сусідніх державах і теж могли потерпіти внаслідок цього землетрусу, можуть звертатися до дипломатичних представництв України в цих державах. А їхні родичі чи знайомі можуть телефонувати на гарячу лінію МЗС в Україні: (044) 238-16-57.

За останніми повідомленнями з Непалу, який потерпів від двох сильних і низки слабших землетрусів за останні два дні, число виявлених загиблих перевищило на цей час 2 тисячі 500, і ці дані ще вочевидь зростуть. Поранених – понад 6 тисяч. Близько половини жертв – у найбільш потерпілому густо замешканому регіоні долини Катманду довкола столиці країни. Перший землетрус, магнітудою 7,8, був найпотужнішим у Непалі за більш як 80 років. На допомогу потерпілим і пошук жертв до Непалу прибувають рятувально-пошукові команди з багатьох країн світу, надходить гуманітарна допомога.

Ці землетруси відчувались і спричинили деякі жертви і в кількох сусідніх із Непалом країнах – в Індії, де повідомляють про загибель 61 людини, Китаї й Бангладеш.

XS
SM
MD
LG