Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» заявляють про поранених і загиблих цивільних і бойовиків


Директор травматологічного центру у Донецьку Олександр Опріщенко заявляє, що через обстріли були поранені щонайменше 60 цивільних донеччан.

«У нашій лікарні близько 60-ти людей надійшли з пораненнями, і це тільки до нас», – сказав Опріщенко, якого цитують сайти сепаратистів.

За його словами, п’ятеро людей перебувають у вкрай тяжкому стані.

«Є поранені з різним ступенем тяжкості, без рук і ніг. Багато хто зараз в операційній», – зазначив Олександр Опріщенко.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що упродовж минулої доби на території, яку вони контролюють, через обстріли з українського боку по всій лінії розмежування загинуло щонайменше 15 людей.

«На даний момент близько 15 людей загинули – це втрати «ДНР» з моменту першої провокації о 3.45», – сказав у середу Володимир Кононов, який називає себе «міністром» оборони угруповання «ДНР». За його словами, ця цифра включає бойовиків і цивільних. Більше подробиць він не навів.

За словами ж Едуарда Басуріна, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР», упродовж останньої доби на Донбасі загинули двоє цивільних. Він зазначив, що за добу українські військові 57 разів порушували режим припинення вогню.

«Втрати серед особового складу армії «ДНР» становили 6 поранених. Втрати серед мирного населення – 2 загиблих, 7 поранених. Обстріли велися по населених пунктах Нова Мар’ївка, Спартак, Жабуньки, Докучаївськ, Саханка, Широкине, шахта Жовтнева та район Донецького аеропорту», – сказав Едуард Басурін у середу, 3 червня.

У Червоному Хресті Радіо Свобода не змогли прокоментувати інформацію про кількість поранених і загиблих.

У прес-службі Генштабу у середу повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію. За даними Генштабу, у напрямку Мар’їнки бойовики застосували проти сил АТО понад десять танків та до тисячі людей.

Раніше сьогодні речник з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО у районі Мар’їнки і Красногорівки, в тому числі з важкого озброєння. У зв’язку з цими діями бойовиків рух автотранспорту автодорогою Слов’янськ-Донецьк-Маріуполь від Волновахи до Донецька і у зворотному напрямку закритий.

Речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив про 7 поранених українських військових у результаті бойових дій біля Мар’їнки. Донецька міліція повідомляє про поранення трьох цивільних.

XS
SM
MD
LG