Доступність посилання

ТОП новини

Суд наклав арешт на 46 об’єктів компанії Фірташа «Ostchem» − Аваков


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

У п'ятницю суд наклав арешт на 46 об’єктів нерухомості групи компаній «Ostchem», крім того, було направлено 110 клопотань проти компанії. Про це на свої сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«У рамках забезпечення інтересів держави, раніше нами було вже арештовано 499 121 тисяч кубів природного газу, що знаходиться в сховищах «Укртрансгаза» і належить підприємствам групи OSTCHEM. (Рішення суду від 30 квітня 2014р.)», − написав міністр.

30 квітня земельний суд Відня з кримінальних справ відмовив у запиті Мін’юсту США про екстрадицію Дмитра Фірташа, де його підозрювали у хабарництві.

Втім, рішення не набуло чинності через апеляцію, яку подала прокуратура Австрії. Сам Фірташ по закінченню судового процесу заявив, що планує повернутися в Україну. Він не зміг уточнити конкретні терміни повернення, пославшись на процедурні питання. Бізнесмен вважає, що справа проти нього сфабрикована і має політичний характер.

Раніше ухвалою Печерського районного суду Києва задоволено клопотання Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ про накладення арешту на майже 500 мільйонів кубометрів природного газу, що зберігається в спеціальних сховищах ПАТ «Укртрансгаз» та належить підприємствам групи компаній «Ostchem» Дмитра Фірташ.

XS
SM
MD
LG