Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає плідно працювати задля безвізового режиму до ЄС


Президент Петро Порошенко на нараді щодо виконання Україною вимог для введення Європейським союзом безвізового режиму для українських громадян закликав присутніх плідно працювати задля цього.

Він поставив завдання до 17 серпня підготувати оновлений звіт про виконання рекомендацій Європейської комісії з цього приводу, повідомила прес-служба голови держави.

За словами президента, робота над безвізовим режимом повинна бути пріоритетом усіх гілок влади. «Завдання, які стоять перед нами, які записані у план, є абсолютно чіткими та конкретними», – наголосив він.

Виконання плану потребує чіткої та злагодженої роботи уряду, Верховної Ради, профільних відомств і РНБО, особливо в ухваленні та впровадженні низки законів, сказав Порошенко і додав, що левову частку цих питань можливо вирішити ще під час цієї сесії парламенту.

У Євросоюзі заявляють, що будуть готові в майбутньому надати Україні безвізовий режим для короткотермінових поїздок (без права працевлаштування) до країн «шенгенської зони» в тому разі, якщо про це буде позитивний звіт Єврокомісії наприкінці цього року. Попередній такий звіт, оприлюднений у середині травня, зазначав, що Україна ще не виконала всіх необхідних умов.

XS
SM
MD
LG