Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: на Донеччині заблокували канал фінансування угруповання «ДНР»


У Донецькій області співробітники СБУ виявили та заблокували канал фінансування угруповання «ДНР», повідомляє прес-служба відомства.

«У ході спеціальної операції в районі населеного пункту Неліпівка було затримано дві вантажівки з продуктами харчування, які зловмисники намагалися незаконно доставити до Горлівки. Отримані від реалізації товарів кошти передавалася членам так званих контролюючих органів «ДНР» для фінансування терористів, сепаратистських мітингів та антиукраїнської пропаганди», – йдеться у повідомленні.

У СБУ встановили, що до «злочинних оборудок було залучено декілька правоохоронців, які сприяли переміщенню товарів на тимчасово окуповану територію».

Триває досудове розслідування в рамках кримінальних проваджень за статтями 258-5 (фінансування тероризму) та 332-1 ( порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України.

Напередодні у Службі безпеки України повідомляли про блокування діяльності конвертаційного центру на Дніпропетровщині, що працював на сепаратистів.

XS
SM
MD
LG