Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську стартували курси з програмування для демобілізованих бійців АТО


«Перекувати» бійців на ІТ-шників взялись у Дніпропетровську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

У Дніпропетровську стартували курси з навчання комп’ютерній грамотності й програмування демобілізованих бійців АТО. За словами організаторів, охочих опанувати нову професію бійців запросили до безкоштовного навчання у двох групах – початківців і програмістів.

У кожній групі наразі по 12 учнів. По завершенні курсу, який триватиме до семи місяців, колишні солдати не залишаться без роботи: попит на фахівців у сфері ІТ-технологій в регіоні великий, кажуть організатори. Охочих навчатися серед демобілізованих військових чимало, на одне місце претендувало по дві людини, відтак згодом обіцяють відкрити ще кілька груп.

Як зазначила керівник Дніпропетровського обласного центру з допомоги учасникам АТО і членам їхніх сімей при облдержадміністрації Наталія Шуліка, здобуття нових спеціальностей допоможе бійцям адаптуватися до мирного життя.

За її даними, наразі в Дніпропетровську налічується понад дві тисячі демобілізованих бійців, в області їх – набагато більше, відтак проект має бути поширений на інші міста регіону.

«Завдання номер два, після того, як ми запустились тут, – започатковувати подібні проекти в регіоні», – сказала Наталія Шуліка.

Вона також додала, що схожі безкоштовні курси – з вивчення іноземних мов для бійців – невдовзі стартують в Дніпропетровському національному університеті. На них наберуть понад 100 демобілізованих військових.

У червні президент України Петро Порошенко підписав указ про часткову демобілізацію. Згідно з указом, у липні-вересні 2015 року відбудеться звільнення з військової служби військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації у відповідності з указом від 21 липня 2014 року.

XS
SM
MD
LG