Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ДНР» заявляють, що проведуть свої «вибори» 18 жовтня


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Представник угруповання «ДНР», керівник «народної ради» угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявляє, що пропозиція про проведення місцевих виборів 21 лютого стосується наступного етапу виборчого процесу на Донбасі, «вибори» відбудуться 18 жовтня.

«Мова йде про наступні етапи виборів в «ДНР» і «ЛНР». Дати проведення першого етапу виборів, а це голови міст і районів, залишаються незмінними – 18 жовтня в «ДНР» і 1 листопада в «ЛНР», – заявив Пушилін, слова якого цитує сепаратистський сайт «Донецьке агентство новин».

Раніше сьогодні представник угруповання «ЛНР» на переговорах у Мінську Владислав Дейнего заявив про можливість відкладення виборів на контрольованих бойовиками територіях – на 21 лютого 2016 року.

Ця заява була поширена перед початком роботи 22 вересня в Мінську Тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп.

Мінські домовленості, укладені в лютому, передбачають проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей за українським законодавством до кінця 2015 року.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно. На територіях, контрольованих «ДНР», «виборчий процес» уже розпочався.

XS
SM
MD
LG