Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові не дійшли згоди, чи може «Опозиційний блок» брати участь у виборах


©Shutterstock
©Shutterstock

Юристи харківського «Опозиційного блоку» заявили, що апеляційний суд дозволив організації брати участь у місцевих виборах, а в облвиборчкомі кажуть, що це не так, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У Харківській регіональній організації партії «Опозиційний блок» переконані, що апеляційний адміністративний суд відновив у середу їхнє право на участь у виборах до обласної ради, заявив Радіо Свобода юрист осередку партії Артур Мартін.

Він стверджує, що рішення апеляційного адміністративного суду спростувало мотивувальну частину рішення суду першої інстанції від 10 жовтня, де йшлося про нібито неналежне оформлення документів із боку «Опозиційного блоку» при подачі пакету документів до облвиборчкому для реєстрації кандидатів на виборах депутатів обласної ради.

Юрист вважає, що суд скасував підстави, на які спирався обласний виборчком при ухваленні останнього наразі рішення про відмову в реєстрації кандидатів від «Опозиційного блоку».

Натомість юрист Харківської обласної територіальної виборчої комісії Олександр Коновал заявив Радіо Свобода, що апеляційний адміністративний суд при розгляді питання з «Опозиційним блоком» підтримав рішення членів комісії від 9 жовтня.

«У резолютивній частині рішення йдеться про відмову в задоволенні позову, тобто вимога визнати постанову облвиборчкому від 9 жовтня незаконною і визнати реєстрацію кандидатів від «Опозиційного блоку» залишилася незадоволеною. Рішення суду першої інстанції залишилося без змін», – повідомив юрист Коновал.

У вівторок, 13 жовтня, новий склад Харківської обласної територіальної виборчої комісії знову відмовив «Опозиційному блокові» в реєстрації кандидатів на виборах депутатів Харківської облради після того, як ЦВК розпустила її попередній склад саме через таку саму відмову.

Перед тим 10 жовтня Харківський окружний адміністративний суд скасував постанову Центрвиборчкому про реєстрацію партії «Опозиційний блок» у Харківській області.

У Харківському обласному відділенні Комітету виборців України заявили про ймовірність зриву виборів до Харківської обласної ради в разі, якщо новий склад тервиборчкому не зареєструє кандидатів від «Опозиційного блоку». В облвиборчкомі сподіваються, що їм вдасться уникнути переносу дня виборів до Харківської обласної ради.

XS
SM
MD
LG