Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група востаннє у 2015 році збереться в Мінську – Оліфер


Учасники переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, архівне фото
Учасники переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, архівне фото

У вівторок, 22 грудня, у Мінську відбудеться останнє в 2015 році засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це на сторінці у Facebook повідомила речниця представника України у контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Серед ключових питань порядку денного – звіт гуманітарної підгрупи щодо звільнення полонених, передусім тих, хто гостро потребує допомоги лікарів. Україна впевнена: абсолютно реально досягти суттєвого прогресу на цьому засіданні – за наявності, в першу чергу, відповідної волі у представників окремих районів Донецької та Луганської областей», – повідомила Оліфер.

За її словами, підгрупа з питань безпеки планує заслухати звіт представників Спільного центру з контролю і координації сторін про забезпечення режиму припинення вогню.

«Подальша робота Тристоронньої контактної групи, зокрема і питання для обговорення на порядку денному, залежатиме від рішення лідерів країн Нормандської четвірки», – додала Оліфер.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що на останніх цьогоріч переговорах у Мінську Контактна група обговорить питання розмінування, обміну полоненими за формулою «всіх на всіх» та економічну безпеку.

Речниця Леоніда Кучми 15 грудня повідомляла, що підгрупа з питань безпеки у Мінську погодила для розмінування 12 ділянок на Донбасі. Політичній підгрупі, за її словами, тоді не вдалося дійти згоди щодо проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, загинули понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG