Доступність посилання

ТОП новини

У Києві від початку епідсезону від грипу померли 4 людини – СЕС


У Києві захворюваність на грип відповідає сезонним показникам, від початку епідемічного періоду (з листопада) в місті зафіксували чотири випадки з летальним результатом, повідомляє головне управління Держсанепідслужби в Києві.

«Від початку епідемічного сезону в Києві було зареєстровано два летальні випадки від грипу А, ускладненого пневмонією, в дорослих осіб, які відносилися до групи ризику. Ще два летальні випадки були зареєстровані у киян, які перебували на стаціонарному лікуванні в клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами», – йдеться в повідомленні київської СЕС.

У київській СЕС зауважують, що від початку епідсезону реєструється активна циркуляція вірусів грипу А (H1N1), парагрипу, респіраторно-синцітиального та аденовірусів.

За даними СЕС, у Києві з 4 по 10 січня на грип та ГРВІ захворіли 13 475 людей, із них 8289 випадків (61,5%) зареєстровано у дітей до 17 років.

Минулого тижня в Україні були сильні морози, місцями 20 градусів морозу. За даними ДСНС, наразі на території України працюють 2080 пунктів обігріву.

XS
SM
MD
LG