Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація президента: на Донеччині через бойові дії пошкоджені майже 8,5 тисячі житлових будинків


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У результаті бойових дій в Донецькій області пошкоджені та зруйновані майже 8,5 тисячі житлових будинків, повідомляє прес-служба президента України.

За повідомленням, сьогодні президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області відвідав місто Миколаївка, яке постраждало від обстрілів підтримуваних Росією сепаратистів у липні 2014 року, та ознайомився з результатами робіт щодо відновлення житлових будинків.

Порошенко заявив, що обласним та місцевим адміністраціям було направлено 2,5 мільярда гривень для відновлення мирного життя,він також виступив за створення донорського фонду для відродження Донбасу та допомоги тим, хто постраждав від бойових дій на Донбасі.

Минулого року в уряді України повідомляли, що загальна сума руйнувань на Донбасі, із урахуванням об’єктів житлово-комунальної, соціальної інфраструктури, складає понад 1 мільярд 200 мільйонів гривень.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG