Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура заявляє про неналежне ведення Мін’юстом «реєстру корупціонерів»


©Shutterstock
©Shutterstock

Генеральна прокуратура України заявляє про неналежне ведення Міністерством юстиції України Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

«Так, упродовж 2015 року до відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень притягнуто 2 475 осіб, з яких до реєстру внесено лише 990, що становить 40 % від загальної кількості. До реєстру до цього часу не внесено рішення судів, які набрали законної сили та направлені до Міністерства юстиції України протягом 2013–2014 років», – йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

У відомстві вказують, що неповнота обліку даних реєстру є порушенням.

У Генпрокуратурі вказують, що відсутність такої інформації у реєстрі може призвести до «прийняття на державну службу осіб, яким це заборонено законом, а також формування хибного уявлення у правопорушників про безкарність корупційного діяння».

У Мін’юсті цих заяв ГПУ наразі не коментували.

Відповідно до чинного законодавства, відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, протягом трьох робочих днів з дня надходження з Державної судової адміністрації України до Міністерства юстиції електронної копії рішення суду, яке набрало законної сили, з Єдиного державного реєстру судових рішень.

XS
SM
MD
LG