Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в США: місія МВФ найближчим часом відвідає Україну


Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявила, що місія Міжнародного валютного фонду найближчим часом відвідає Україну. Про це повідомило посольство України в США за підсумками зустрічі Лаґард з українською делегацією на Весняних зборах керівників МВФ і Світового банку у Вашингтоні.

«Лагард відзначила готовність фонду продовжувати підтримку нашої держави на шляху економічних перетворень, а також повідомила про відвідання найближчим часом України місією МВФ», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу керівник української делегації глава Національного банку Валерія Гонтарева відзначила першочерговість для України реалізації реформ, які передбачені програмою співпраці з МВФ.

У прес-службі МВФ наразі не уточнюють, коли саме відбудеться візит місії до України.

В НБУ також не повідомляють про результати зустрічі Гонтаревої та Лаґард.

У квітні 2014 року МВФ схвалив програму фінансової допомоги Україні на суму близько 17 мільярдів доларів. До Києва вже надійшли два транші допомоги.

В грудні 2015 року Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2016 рік. Ухвалення бюджету є важливою складовою для отримання наступного траншу за програмою розширеного фінансування з боку МВФ на суму 1,7 мільярда доларів у рамках чотирирічної програми співпраці загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG