Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про готовність надати представникам ООН доступ до своїх приміщень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявляє про готовність забезпечити повний доступ представників підкомітету ООН з питань запобігання тортурам до своїх приміщень.

«СБУ готова прийняти членів делегації підкомітету з питань запобігання катуванням в будь-який зручний час і забезпечити повний доступ до своїх приміщень для виконання ними завдань відповідно до їхніх повноважень», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У СБУ зазначають, що через Міністерство закордонних справ направили до ООН «пакет повноважень, в рамках відновлення роботи в Україні делегації підкомітету ООН з попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання».

У травні у підкомітеті ООН із запобігання тортур заявили про переривання свого візиту до України після того, як їхній делегації відмовили у доступі до кількох місць позбавлення волі, де, як підозрюють, СБУ порушує права затриманих. Натомість голова СБУ Василь Грицак заявив, що дозволив делегації підкомітету ООН із запобігання тортур відвідати місця, де людей утримують під вартою, але вони натомість зажадали відвідати районні підрозділи СБУ в зоні АТО, де затриманих немає.

Експерти ООН мали оцінити умови утримання ув’язнених та гарантії їх захисту від жорстокого поводження, а також, наскільки Україна прислухалася до рекомендацій, які їм були запропоновані у 2011 році.

XS
SM
MD
LG