Доступність посилання

ТОП новини

IAAF підтвердила неможливість легкоатлетам із Росії виступати під своїм прапором на Олімпіаді


Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій підтвердила, що окремі легкоатлети з Росії, що можуть бути допущені до Олімпійських ігор, не зможуть представляти свою країну і виступати під її прапором.

Асоціація офіційно оприлюднила правила надання винятків для участі в іграх для окремих спортсменів, що передбачають таку умову. Йдеться про представників легкоатлетичної федерації Росії, що не були допущені до участі в цьогорічних літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро у Бразилії через участь у підтриманій російською державою програмі масового використання допінгу.

«Якщо окремі легкоатлети зможуть чітко й переконливо довести, що вони не заплямовані російською системою завдяки тому, що перебували поза межами країни і під контролем інших, ефективних антидопінгових систем, вони повинні мати право звернутися про дозвіл брати участь у міжнародних змаганнях, але не від імені Росії, а як нейтральні спортсмени», – мовиться у прес-релізі асоціації.

21 червня президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявляв, що МОК підтримує ухвалене минулого тижня рішення асоціації не допустити до Олімпійських ігор 2016 року російських легкоатлетів, але ті російські спортсмени, які отримають індивідуальний дозвіл, зможуть виступати під прапором Росії. Ці його слова розкритикували у Всесвітньому антидопінговому агентстві.

Минулого тижня Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій вирішила, що Російська атлетична федерація не виконала критеріїв, необхідних для поновлення її повноважень в асоціації, відтак російські легкоатлети не отримали права брати участь в Олімпійських іграх 2016 року.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій запоровадила санкції щодо російських легкоатлетів у листопаді 2015 року після того, як ВАДА вказала у своїй доповіді на поширене й підтримуване державою вживання допінгу в Росії.

XS
SM
MD
LG