Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО просить СБУ тимчасово зупинити акредитацію 2 журналістів «Громадського»


Прес-центр штабу АТО просить СБУ тимчасово зупинити акредитацію журналістів «Громадського ТБ» Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента «Нової газети» Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин.

Як повідомляє прес-центр штабу, 6 липня 2016 року в Авдіївці на промзоні проводили зйомки Станко і Реуцький, з ними також була і представник російського видання «Новая газета» Юлія Полухіна, яку, як стверджують у штабі, журналісти «Громадського ТБ» представили як свого працівника.

У штабі зазначають, що ці журналісти відзняли обстріли українських позицій з боку проросійських бойовиків, а 8 липня цей сюжет виставили на сайті «Громадського ТБ», переглянувши який військові звернулися з вимогою до керівництва каналу зняти відео, це було зроблено.

«Через деякий час подібний сюжет вийшов на сайті «Нової газети» за авторством Юлії Полухіної, який розлетівся інтернетом, російськими ЗМІ та медіа-ресурсами так званої «ДНР». Це обурило українське суспільство і насамперед воїнів–десантників, що обороняють промзону в Авдіївці. На цьому відео чітко відзняті позиції десантників, їхні обличчя і зброя, предмети, що можуть стати орієнтирами для ворога», – йдеться у повідомленні.

У прес-центрі штабу наголошують, що це є грубим порушенням правил роботи журналістів в зоні бойових дій на Донбасі.

Водночас «Громадське ТБ» вважає заяву прес-центру АТО непорозумінням і закликає розібратися у ситуації, а також відмовитися від необґрунтованих обвинувачень.

Медійники зауважують, що вони не поширювали фото з бойових позицій українських військових, не публікували репортаж про бої біля Авдіївки на своєму сайті до узгодження матеріалу з військовими.

«7 липня «Новая газета» опублікувала власний матеріал та відеосюжет на своєму сайті. Громадське не має жодного стосунку до публікації «Новой газеты» і ознайомилося з нею так само, як і інші користувачі», – наголошують журналісти.

Крім того, у редакції стверджують, що журналістка «Новой газеты» Юлія Полухіна перебувала на позиціях українських військових, «отримавши дозвіл на зйомку у штабі АТО, а також узгодивши свій візит із командуванням».

Заява прес-центру АТО про те, що журналісти «Громадського» представили її як власну співробітницю не відповідає дійсності, наголошують медійники.

Редакція «Новой газеты» наразі не коментувала заяви прес-центру штабу АТО.

XS
SM
MD
LG