Доступність посилання

ТОП новини

Розслідувачі CIT мають альтернативну версію загибелі російського гвинтокрила у Сирії


Графічне зображення вертольота Мі-25, який зазнав катастрофи в Сирії
Графічне зображення вертольота Мі-25, який зазнав катастрофи в Сирії

Команда Conflict Intelligence Team (CIT), що займається розслідуваннями у зв’язку з російською військовою операцією в Сирії, провела власне розслідування обставин загибелі російського гвинтокрила.

Фахівці вважають, що «серйозної уваги» заслуговує версія, яка відрізняється офіційної версії російської сторони. Незалежні експерти припустили, що вертоліт розбився через випадкове влучання ракети іншого гвинтокрила.

Іншим висновком CIT, який вирізняється від офіційної версії, є твердження, що «впав саме російський вертоліт Мі-35М, а не сирійський Мі-25». Співробітники групи називають цей факт «доведеним».

(Відео користувача YouTube CIT)

9 липня у Міноборони Росії повідомили, що у Сирії загинули двоє російських військових, які перебували у збитому вертольоті Мі-25.

За цими даними, Ряфагать Хабібулін і Євген Долгін стали дванадцятим і тринадцятим російськими військовими, загибель яких офіційно підтверджена російською владою.

Перші повідомлення про падіння ударного вертольота у районі Пальміри надійшли вранці 9 липня. Але представник російської авіабази «Хмеймім» стверджував, що всі російські бойові вертольоти повернулися після виконання бойових завдань.

Росія розпочала військову кампанію в Сирії 30 вересня 2015 року. У березні 2016 року президент Володимир Путін наказав виводити війська з Сирії, але значна частина російського контингенту залишилася в цій країні.

XS
SM
MD
LG