Доступність посилання

ТОП новини

Костянтинові Затуліну на рік заборонено в’їзд до України


Депутат Державної думи Росії Костянтин Затулін втретє оголошений небажаною особою в Україні.

Як повідомила представник Азово-Чорноморського управління Державної прикордонної служби України Валентина Воробйова, російському політикові на рік заборонили в’їжджати до України.

24 липня його затримали у Сімферопольському міжнародному аеропорту, і він провів ніч у VIP-залі.

Костянтин Затулін прилетів до Криму для участі в тенісному турнірі «Велика безкозирка» у Севастополі, приуроченому до свята російського Чорноморського флоту.

Українські прикордонники вилучили паспорт російського гостя і поставили відмітку про заборону відвідування України.

Російський депутат відмовився купувати собі квитка на рейсовий літак і заявив, що полетить назад лише чартерним рейсом, який призначений на 28 липня.

Наразі він намагається отримати принаймні одноразовий дозвіл на перебування в Україні.

Служба безпеки України ухвалила рішення про заборону в’їзду на територію України депутата Державної думи Росії Костянтина Затуліна і порушила щодо нього кримінальну справу.

Затуліну та представникові Інституту країн СНД Кирилові Фролову інкримінують спробу дестабілізації ситуації під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі з залученням до цього активістів «Союзу православних громадян».

Водночас директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнилов пов’язав затримання Костянтина Затуліна в аеропорту Сімферополя з навчаннями «Сі Бриз-2008», які 24 липня проходили в Криму.

Костянтина Затуліна вже двічі оголошували персоною нон-грата в Україні: у 1996 і 2006 роках.

Також СБУ неодноразово попереджала російського політика про неприпустимість антиукраїнських висловлювань. Востаннє управління СБУ в Одеській області попередило Затуліна про «неприпустимість висловлювань, спрямованих на посягання на територіальну цілісність України», 7 липня цього року.

Посольство Росії в Україні пізно вночі 24 липня передало Міністерству закордонних справ України ноту з вимогою офіційно пояснити затримання в Сімферополі депутата Держдуми Костянтина Затуліна.

(Сімферополь – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG