Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 30 разів обстріляли позиції українських військових – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 9 вересня підтримувані Росією сепаратисти здійнили 30 обстрілів позицій українських військових. За цими даними, половина обстрілів зафіксована на Луганському напрямку, ще 10 – на Маріупольському, п’ять – на Донецькому.

«Ворог вів турбуючий вогонь з кулеметів, стрілецької зброї та гранатометів по Новоолександрівці, Новозванівці та Попасній», – повідомляють у штабі АТО про події на Луганському напрямку.

Крім того, українські військові інформують про застосування бойовиками мінометів калібрів 82 та 120 міліметрів у Широкиному на Маріупольському напрямку.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в артилерійському обстрілі селища Спартак на північ від Донецька ввечері 9 вересня.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про обстріл села Калинове з напрямку села Новозванівка.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG