Доступність посилання

ТОП новини

Трамп вибачився за образливі висловлювання на адресу жінок


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп офіційно вибачився через публікацію відео 11-річної давнини, де він допускає образливі висловлювання на адресу жінок. За словами Трампа, йому дійсно належать ці висловлювання, за які нині він шкодує.

«Будь-хто, хто знає мене, розуміє, що ці слова мене не відображають… Це була чоловіча приватна розмова. Прошу вибачення перед тими, хто відчув себе ображеними», – заявив Трамп на сторінці у Facebook.

Водночас він додав, що лише говорив грубо про жінок, тоді як чоловік кандидата в президенти США Білл Клінтон «чинив над ними насильство», а його дружина Гілларі «потім їх залякувала».

Сама ж Клінтон, яка сподівається стати першою жінкою-президентом в історії США, назвала ці висловлювання «жахливими».

«Ми не можемо допустити, щоб ця людина стала президентом», – сказала Гілларі Клінтон.

Дехто з середовища однопартійців Трампа теж засудив його висловлювання на адресу жінок, означивши їх як «огидні» та «неприйнятні».

Приводом для вибачень мільярдера-республіканця став запис його розмови з телеведучим Біллі Бушем в 2005 році. Відео опублікувала газета The Washington Post.

Розмова відбувалася в автобусі. Трамп на відео розповідає ведучому про те, що він безуспішно намагався спокусити заміжню жінку. При цьому Трамп вдається до нецензурної лексики, описуючи жінку і спроби її звабити. Потім розмова йде про одну з акторок і Трамп вихваляється, що може цілувати і залицятися до будь-якої жінки.

Відеозапис за участі Дональда Трампа з висловлюваннями про жінок з'явилася за два дні до других дебатів з Гілларі Клінтон, в ході яких йому необхідно здобути кращий, ніж під час попередньої телезустрічі, результат.

На ставленні Трампа до жінок його критики активно акцентують упродовж всієї передвиборчої кампанії. 70% американок негативно ставляться до республіканського кандидата в президенти, що може відчутно позначитися на підсумках президентських виборів 8 листопада.

XS
SM
MD
LG