Доступність посилання

ТОП новини

«Ощадбанк» вирішив відтермінувати запровадження комісії за оплату комунальних платежів


«Ощадбанк» вирішив відтермінувати введення в дію рішення щодо запровадження комісії за оплату комунальних платежів.

Як повідомляє прес-служба банку, це зробили з метою опрацювання механізму, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення – отримувачів субсидій.

При цьому в «Ощадбанку» зауважують, що стаття 53 закону «Про банки і банківську діяльність» закріплює заборону банкам встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції, через це «Ощадбанк» неодноразово надавав відповідні обґрунтовані розрахунки державним органам влади.

Встановлення в касі тарифу 3 гривні є найнижчим на банківському ринку і має на меті забезпечити беззбитковість проведення операцій, додають в установі.

Днями «Ощадбанк» повідомив, що з наступного місяця у відділеннях установи по всій Україні буде встановлено тариф – 3 гривні за один платіж у касі за послуги ЖКГ. До цього рішення «Ощадбанк» був єдиною фінансовою установою, де касири безкоштовно обробляли платежі громадян за комунальні послуги.

12 листопада президент України Петро Порошенко звернувся до голови правління «Ощадбанку» Андрія Пишного щодо перегляду рішення про стягнення комісії за оплату комунальних послуг з населення.

XS
SM
MD
LG