Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі поліція порушила справу через штовханину на форумі «щодо мов національних меншин»


У Дніпрі поліція розпочала кримінальне провадження через інцидент на форумі «щодо мов національних меншин» минулого тижня. Інформацію про це Радіо Свобода 2 грудня підтвердили в обласному управлінні Національної поліції.

За даними поліції, провадження відкрили за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України – заподіяння легких тілесних ушкоджень.

Правоохоронці підтвердили, що із заявою до поліції звернувся один із учасників заходу, який вважає себе постраждалим.

Разом із тим один з учасників конфлікту, голова громадської організації «Майдан Січеслав-Дніпро» Віктор Романенко зазначає, що про побиття не йдеться. За словами Романенка, він лише «остудив запал одного з учасників заходу водою».

25 листопада у Дніпрі конференція «Європейська хартія регіональних мов. Захист і розвиток регіональних мов в Україні», що проходила в культурно-діловому центрі «Менора» під егідою «Асамблеї національностей України», завершилась зі штовханиною.

За словами активістів громадської організації «Майдан Січеслав-Дніпро», це зібрання мало «проросійський характер». Як заявили в організації, коли один із учасників заходу, екс-народний депутат Володимир Алексєєв почав переконувати присутніх, що супротивники російської мови – «лохи і покидьки», керівник громадської організації Віктор Романенко хлюпнув на нього водою, зав’язалась штовханина.

Водночас, за словами інших учасників зібрання, ніяких «проросійських настроїв» на заході не висловлювалось, зібрання було організоване «виключно для обговорення питань щодо мов національних меншин в Україні».

XS
SM
MD
LG