Доступність посилання

ТОП новини

Паралімпійські ігри: збірна України здобула 7-е «золото». Живий блог

Найважливіші події дев'ятого офіційного дня змагань, паралімпійські залаштунки та останні новини

За 9 днів Україна виборола 22 нагороди, з яких 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових. Поки що «синьо-жовті» посідають четверте місце в командному заліку, поступаючись Канаді, спортсменам без розпізнавальних знаків та США.

Марі Боше з Франції здобуває четверту золоту нагороду на XІІ зимових Паралімпійських іграх. У слаломі французька спортсменка, яка виступає у категорії «стоячи», всі дві спроби завершила з першим результатом. Вітаємо!

Це неймовірно! Словацька спортсменка Генріета Фаркасова, яка здобула чотири золоті нагороди у гірськолижному спорті серед жінок з порушенням зору, і була головною претенденткою на чемпіонський титул у слалом, припускається помилки у другій спробі. І за результатами двох заїздів Фаркасова здобуває срібну нагороду. А чемпіонкою у слаломі стає Менна Фіцпатрік з Великобританії.

У хокеї після другого періоду рахунок 1:0 на користь Канади. Чи зможе збірна США вирвати перемогу у суперника?

А у Пхьончхані ще мають розіграти нагороди у двох видах спорту - гірськолижному та хокеї. Тож будемо дивитися та інформувати.

Нагадаємо, у фіналі хокейного турніру Канада зустрінеться з США. До цього дня команди вигравали у своїх суперників з великим рахунком. Рекорд Канади 17 забитих шайб за один матч.

Для України XІІ зимові Паралімпійські ігри у Пхьончхані завершились. Українці здобули 22 нагороди: 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових нагород. І зараз четверті у командному заліку.

Завершилась друга естафета для України. Ярослав Решетинський, Ольга Прилуцька, Григорій Вовчинський та Анатолій Ковалевський завершили дистанцію третіми. Проте через помилку при старті Ольги Прилуцької, збірну України покарали штрафов (додали 1 хвилину до загального часу). Тож українці тепер п'яті.

Паралімпійським чемпіонам став квартет з Франції, Норвегія посіла друге місце, а бронзові нагороди на рахунку Канади.

ЗО-ЛО-ТО! Україна здобула свою 7-му золоту нагороду мікс-естафеті 4х2,5 км. Юрій Уткін, Людмила Ляшенко, Юлія Батенкова-Бауман та Оксана Шишкова подолали дистанцію за 24 хвилин 31,9 секунди.

«Срібло» на рахунку збірної Канади (Наталі Вілкі, Емілі Янг, Кріс Клебл та Марк Аренц). Від українців «кленові» відстали на 50 секунд.

А бронзовим призером став квартет з Німеччини.

Останній день змагань XІІ зимових Паралімпійських ігор розпочато!

Тепер в активі збірної України 21 нагорода: 6 золотих, 7 срібних та 8 бронзових нагород.

Вже завтра Україна змагатиметься у лижних естафетах. Починаємо вболівати о 3:00. До зустрічі на цьому ж місці.

Остання лижна гонка для українців завершилась бронзовую нагородою. Максим Яровий подолав дистанцію за 22 хвилини 39,9 секунди. Американець Даніель Кноссен здобув «срібло», а паралімпійським чемпіоном у лижній гонці на 7,5 кілометрів серед чоловіків у категорії «сидячи» став представник Південної Кореї Сін Ої Гюн.

Тарас Радь фінішував четвертим.

Вперше у Пхьончхані Україна залишались без нагород у змаганнях серед жінок з вадами зору. Оксана Шишкова у лижній гонці на 7,5 кілометрів показала 7-й результат, відставши від лідера на 2 хвилини 24 секунди.

Ольга Прилуцька стала п’ятою. Її час – 24 хвилини 22,3 секунди.

«Золото» здобула білоруська спортсменка – Світлана Сахненко, «срібло» – Михайлина Лисова, яка виступає під білим прапором, а «бронзу» – австрійка Каріна Едлінгер.

Завершилась гонка серед жінок у категорії «стоячи». «Золото» здобула Наталі Вілки з Канади. Її час – 22 хвилини 12,2 секунди. Спортсменка під нейтральним прапором Катерина Румянцева стала другою. А «бронза» на рахунку ще одної представниці Канади Емілі Янг.

Людмила Ляшенко фінішувала шостою, відставши від лідера на 1 хвилину 8.1 секунди. Ірина Буй – 9-та. Далі українки завершили дистанцію одна за одною: Юлія Батенкова-Бауман та Богдана Конашук.

У гонці серед чоловіків у категорії з вадами зору на дистанцію 10 кілометрів класичним стилем Україна не змогла вибороти нагороди. Найкращий результат показав Ярослав Решетинський, який фінішував з п’ятим часом – 25 хвилин 38 секунд. Шостим став його співвітчизник Дмитро Суярко, який відстав від лідера на 2 хвилини 35,8 секунди. Олександр Махоткін став тринадцятим.

«Золото» у цій дисципліні здобув Браян Макківер з Канади.

Григорій Вовчинський став другим серед спортсменів у категорії «стоячи» у лижних гонках. Українець подолав дистанцію 10 кілометрів класичним стилем за 24 хвилини 15,5 секунди. Він відстав від лідера на 8,7 секунди.

Ігор Рептюх фінішував четвертим з часом – 27 хвилин 4,1 секунди. Сергій Романюк став 12-м. Відставання від лідера – 1 хвилина 47 секунд. А одразу після нього завершив гонку ще один українець Віталій Ситник.

Паралімпійським чемпіоном став Йошігіро Нітто. Його результат – 24 хвилини 6,8 секунди. «Бронзу» здобув Марк Арендз з Канади.

Доброго ранку, Україно! 17 березня! Сьогодні українці змагаються у лижних гонках. Вболіваємо!

Дякуємо всім, хто вболівав разом з нами за збірну України. Підсумок дня читайте традиційно у Щоденнику Паралімпійських ігор. А вже завтра о 3:00 чекаємо на цьому ж місці :) Будемо знову розповідати про виступи збірної та підтримувати наших спортсменів.

В останній гонці з біатлону серед чоловіків з вадами зору Україна виборює дві нагороди! Паралімпійським чемпіоном стає Віталій Лук'яненко, який фінішував з часом 45 хвилин 12,9 секунди. Українець не закрив одну мішень.

Срібну нагороду здобув також представник «синьо-жовтої» команди. Олександр Казік припустився двох помилок на вогневих рубіжах та відстав від свого співвітчизника на 23,6 секунди.

Третім подолав дистанцію француз Ентоні Челенсон.

Далі один за одним фінішували Анатолій Ковалевський, Юрій Уткін та Дмитро Суярко.

Олександр Махоткін восьмий. А Ярослав Решетинський - 11-й

Так! Маємо 6-е «золото». Віталій Лук'яненко стає дворазовим паралімпійським чемпіоном.

Завершилась гонка серед жінок з вадами зору. Оксана Шишкова фінішувала другою, показавши результат. 39 хвилин 31,1 секунди. Вона - єдина спортсменка України, яка всі свої гонки завершувала з нагородами.

Цікаві факти про Шишкову читайте тут

Оксана Шишкова
Оксана Шишкова

Паралімпійською чемпіонкою стала представниця команди під білим прапором - Михайлина Лисова. Її час - 37 хвилин 42,6 секунди. Бронзову нагороду здобула німкеня Клари Клуг.

Ще одна українка Ольга Прилуцька стала четвертою.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG