Доступність посилання

ТОП новини
UKRAINE -- Ukrainian lawmaker Nadia Savchenko attends a parliament meeting to consider Ukrainian Prosecutor General's motion to detain and arrest her, in Kyiv, March 22, 2018
UKRAINE -- Ukrainian lawmaker Nadia Savchenko attends a parliament meeting to consider Ukrainian Prosecutor General's motion to detain and arrest her, in Kyiv, March 22, 2018

Затримання Савченко: з Верховної Ради в СБУ. Хроніка дня

Верховна Рада дала згоду на арешт народного депутата Надії Савченко. Вона вже перебуває в СБУ, тим часом як затримана. Генпрокурор Юрій Луценко підписав і оголосив Савченко підозру в присутності її адвоката. Клопотання про обрання запобіжного заходу для Савченко у вигляді тримання під вартою на двомісячний термін, імовірно, суд розгляне вранці 23 березня.

За даними ГПУ, Надія Савченко вступила у змову з волонтером Володимиром Рубаном, ватажком бойовиків угруповання «ДНР» Олександром Захарченком та іншими особами для повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. ГПУ підозрює Савченко в плануванні теракту в парламенті України. Сама Савченко заявляє, що планувала не теракт, а лише «провокацію».

Савченко поговорила з мамою і попросила відсвяткувати мамине День народження без неї!

Рада підтримала усі три подання ГПУ: на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Надії Савченко за підозрою в плануванні теракту в будівлі парламенту!

Юрій Береза: «Зала зараз об'єднається і проголосує»

Юрій Береза
Юрій Береза

Український політтехнолог Тарас Березовець:

Народний депутат, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар:

Савченко: «Показане відео: пару разів говорила для запису на камеру»

Директор Інституту світової політики, політолог Євген Магда:

Народний депутат Мустафа Найєм:

ГПУ опублікувала «матеріали досудового розслідування за фактами вчинення Надією Савченко низки тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України та проти громадської безпеки (за інформацією СБУ)»

ВІДЕО ПОВНІСТЮ:

Євген Солонина, журналіст Радіо Свобода:

Народний депутат Антон Геращенко: Чи буде проведена психіатрична експертиза Савченко?

Генпрокурор Юрій Луценко: «В переліку першочергових слідчих дій пунктом 8 стоїть призначення судово-психіатричної експертизи»!

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG