Доступність посилання

ТОП новини
UKRAINE -- Ukrainian lawmaker Nadia Savchenko attends a parliament meeting to consider Ukrainian Prosecutor General's motion to detain and arrest her, in Kyiv, March 22, 2018
UKRAINE -- Ukrainian lawmaker Nadia Savchenko attends a parliament meeting to consider Ukrainian Prosecutor General's motion to detain and arrest her, in Kyiv, March 22, 2018

Затримання Савченко: з Верховної Ради в СБУ. Хроніка дня

Верховна Рада дала згоду на арешт народного депутата Надії Савченко. Вона вже перебуває в СБУ, тим часом як затримана. Генпрокурор Юрій Луценко підписав і оголосив Савченко підозру в присутності її адвоката. Клопотання про обрання запобіжного заходу для Савченко у вигляді тримання під вартою на двомісячний термін, імовірно, суд розгляне вранці 23 березня.

За даними ГПУ, Надія Савченко вступила у змову з волонтером Володимиром Рубаном, ватажком бойовиків угруповання «ДНР» Олександром Захарченком та іншими особами для повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. ГПУ підозрює Савченко в плануванні теракту в парламенті України. Сама Савченко заявляє, що планувала не теракт, а лише «провокацію».

Проти арешту Савченко голосували 7 народних депутатів «Опоблоку»

Фракція «Опозиційного блоку» дала 7 з 10 голосів проти арешту народного депутата Надії Савченко.

Про це свідчить поіменне голосування за подання генерального прокурора Юрія Луценка, оприлюднене на сайті Верховної Ради.

Михайло Добкін, Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Євген Балицький, Вадим Рабінович, Микола Скорик, Ігор Шурма від «Опоблоку» не підтримали подання генпрокурора.

Загалом проти арешту проголосували 10 народних депутатів – це також Аркадій Корнацький з БПП, його однопартієць Вадим Кривохатько та позафракційний Євген Мураєв.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко:

Слідчий СБУ зачитав підозру Надії Савченко і повідомив, що її затримано. Він запропонував їй пройти з ним для оформлення затримання.

Зараз Савченко у супроводі слідчих і журналістів іде пішки в бік ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку.

Савченко поговорила з мамою і попросила відсвяткувати мамине День народження без неї!

Рада підтримала усі три подання ГПУ: на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Надії Савченко за підозрою в плануванні теракту в будівлі парламенту!

Юрій Береза: «Зала зараз об'єднається і проголосує»

Юрій Береза
Юрій Береза

Український політтехнолог Тарас Березовець:

Народний депутат, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар:

Савченко: «Показане відео: пару разів говорила для запису на камеру»

Директор Інституту світової політики, політолог Євген Магда:

Народний депутат Мустафа Найєм:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG