Доступність посилання

ТОП новини
Аркадій Бабченко на прес-конференції СБУ, Київ, 30 травня 2018 року
Аркадій Бабченко на прес-конференції СБУ, Київ, 30 травня 2018 року

Аркадій Бабченко живий: «вбивство» журналіста інсценували для спецоперації СБУ. Живий блог

Низка іноземних журналістів різко критикує спецоперацію з фальсифікованою смертю журналіста:

«Щодо багатьох згадок цього твіту (в якому йшлося про смерть Бабченка — ред.): видаляти те, що має дві тисячі поширень, здається, нечесно, і я не буду. Але буду обережніший у майбутньому. Я вже навчився не вірити українській владі щодо інформації про війну на Донбасі, але повірив у таке, що це офіційне підтвердження правдиве! Вибачте»

«Тактичний успішний удар української спецслужби — але стратегічна катастрофа з погляду інформаційної війни, що отруює криницю правди»

«Маю питання до цієї операції «викриття російських агентів»: чи варто було дискредитувати всі варті довіри агентства, коментаторів і репортерів, особливо в Росії, які повірили українським посадовцям, коли ті повідомили про смерть Аркадія Бабченка?»

«Коли держава заявляє, що відомий журналіст, якому погрожували, вбитий, думаю, ЗМІ мають повідомляти про це. Але своїми сфальсифікованими новинами Бабченко і Україна звели нанівець усю нашу довіру. Трамп би пишався»

«Неймовірно. Напевне ж, є інші способи зловити невдалого вбивцю, ніж фальсифікувати вбивство? Страждання для родини і друзів і певним чином підрив довіри до тих, хто повідомив про це… Чи мають ЗМІ наполягати на тому, щоб побачити труп, повідомляючи про майбутні смерті?»

Із ними не згоден український журналіст Максим Еріставі:

«Чи не дивно, що багато з іноземних коментаторів більше розчаровані тим, що їх дезінформували, ніж раді врятованому життю свого колеги і тому, що справедливість вчинена в ім’я журналіста в Україні вперше в історії?»

Комітет на захист журналістів реагує так:

«Ми відчули полегшення, що Аркадій Бабченко живий. Українські правоохоронці мають пояснити, що викликало необхідність вдатися до такого крайнього заходу, як фальсифікація новини про вбивство російського журналіста. КЗЖ з’ясовує цю безпрецедентну ситуацію і виступить із подальшими коментарями, коли матиме більше подробиць»

В організації захисту прав журналістів «Репортери без кордонів» (RSF) розлючені тим, що сталося:

«RSF висловлює щонайглибше обурення викриттям маніпуляції українських спецслужб у їхній інформаційній війні. Завжди вкрай небезпечно, коли держави граються з фактами, особливо ж за рахунок журналістів» — Крістоф Делуар, генеральний секретар RSF

Служба безпеки України почала викладати матеріали з прес-конференції:

І ще Антон Геращенко навздогін :-)

Народний депутат Антон Геращенко з довгим коментарем, дочитайте до кінця:

Микола Полозов, російський і український адвокат, який захищав багатьох українських в’язнів, утримуваних Росією:

МЗС Росії вустами своєї речниці Марії Захарової тим часом спромоглося на це (подаємо без перекладу):

Журналіст Іян Бейтсон скаржиться:

«Стільки щасливих поглядів на обличчях посадовців, коли вони повідомили, що Бабченко живий. Тільки чому вони не могли вимкнути свої глушилки мобільного інтернету на час, коли запросили журналістів на цю несподіванку, не розумію»

І ще таке зауваження журналіста:

«Час покаже, наскільки справдиться те, що сьогодні виклала СБУ, але зімітувати смерть Бабченка — це свідчить про такий рівень координації, про який мало хто повірив би, що українські правоохоронці на таке здатні»

:-)

На кримськотатарському телеканалі ATR, де працює Аркадій Бабченко, радіють останнім новинам:

Є й такі застереження — журналістка Оксана Коваленко:

І президент Петро Порошенко долучився:

Свою думку вже висловив народний депутат Мустафа Найєм:

Програма «Схеми» пропонує опитування:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG