Доступність посилання

ТОП новини

У зоні ООС збили російський безпілотник


Засоби протиповітряної оборони Об’єднаних сил збили російський безпілотний літальний апарат, повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.

Згідно з повідомленням, безпілотник помітили 16 серпня. Літальний апарат проводив розвідку позицій Збройних сил України на напрямку Первомайськ–Сєвєродонецьк–Сватово.

БПЛА збив вогневий підрозділ протиповітряної оборони ООС. Апарат був обладнаний камерою для панорамної аерофотозйомки та відеозапису з можливістю передачі інформації на пункт управління в режимі реального часу.

Як повідомляє прес-служба ООС, оптико-електронна система вироблена російською компанією, яка перебуває під санкціями США та працює спільно з виробником безпілотників «Орлан». Вартість камери оцінюють в понад 100 тисяч доларів.

«Росія продовжує здійснювати пошук нових форм та способів застосування новітніх зразків озброєння та військової техніки в реальних бойових умовах на території України», – підсумовується в повідомленні.

Ідентифікацію цієї секретної моделі російського безпілотника, яку використовує Федеральна служба безпеки Росії, раніше провела добровольча спільнота викриття фактів щодо російської агресії проти України InformNapalm.

Раніше ОБСЄ оприлюднила відео, на якому колони вантажівок в'їжджають на Донбас з Росії.

Також днями на Донбасі помітили нові російські радіоелектронні системи.

Читайте також: «У Держдепартаменті США прокоментували російські радіоелектронні системи на Донбасі»

Конфлікт на Донбасі триває від квітня 2014 року. Росія неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі і не коментує наявність там новітніх російських озброєнь.

XS
SM
MD
LG