Доступність посилання

ТОП новини

Чому ми пишемо про Настю Рибку?


Ім’я 28-річної громадянки Білорусі Насті Рибки (Вашукевич) стало відоме після розслідування російського опозиціонера Олексія Навального на тему можливих корупційних зв’язків російського мільярдера Олега Дерипаски і заступника голови уряду Росії Сергія Приходька.

Влітку 2016 року олігарх і чиновник, плаваючи разом на яхті, нібито обговорювали втручання в американські вибори. На цій яхті – серед інших «дівчат із ескорт-агентств» – була й Вашукевич. Пізніше про те, що відбувалося на яхті Дерипаски, дівчина розповіла у своїй книзі та в соціальних мережах.

CNN: агенти ФБР намагалися зустрітися з Настею Рибкою

Наприкінці лютого 2018 року Вашукевич і ще 7 осіб були затримані в таїландському місті Паттайя. За даними тамтешньої влади, вони організовували «секс-тренінги», не маючи дозволу на роботу в Таїланді. У січні 2019-го затриманим присудили умовний термін і депортацію.

17 січня чотирьох депортованих затримали в московському аеропорту «Шереметьєво» – це громадяни Білорусі Анастасія Вашукевич, Андрій Жешко, уродженець Білорусі Олександр Кирилов («Алекс Леслі», головний організатор «секс-тренінгів») та громадянка Росії Марія Жарко. За словами дружини Кирилова Христини, затриманим інкримінують заохочення до проституції (ч. 2 ст. 240 КК РФ).

Російський олігарх Олег Дерипаска відсудив у Насті Рибки і Алекса Леслі мільйон рублів

22 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав «терміново зайнятися» звільненням Вашукевич. Після неї і Кирилова звільнили під зобов’язання про явку.

XS
SM
MD
LG