Доступність посилання

ТОП новини
Матч збірних України і Південної Кореї транслюватиме UA:Перший
Матч збірних України і Південної Кореї транслюватиме UA:Перший

Україна - Південна Корея. Фінал чемпіонату світу U-20. Текстова онлайн-трансляція

15 червня в польському Лодзі юнацька збірна України з футболу зіграла у фіналі чемпіонату світу для спортсменів до 20 років з командою Південної Кореї. Перемога у цьому фіналі є найбільшим досягненням українського футболу на рівні збірних команд, попередній рекорд встановила національна збірна у 2006 році, дійшовши до чвертьфіналу чемпіонату світу в Німеччині.

Радіо Свобода провело текстову трансляцію поєдинку, який розпочався о 19:00 в місті Лодзь, Польща.

11 червня українські футболісти завдяки голу півзахисника київського «Динамо» Сергія Булеци здобули перемогу над Італією з рахунком 1:0. У тому матчі італійцям все ж таки вдалося забити гол у ворота українців, але після перегляду відеоповтору в системі VAR суддя відмінив його через порушення з боку футболіста збірної Італії.

На чемпіонаті світу U-20 збірна України зплишилася єдиною командою, яка не програла жодного матчу. Південна Корея програвала на груповому етапі Португалії.

Груповий етап підопічні Олександра Петракова закінчили перемогою у групі D, обігравши Катар і США, розійшовшись миром з Нігерією. В одній восьмій фіналу Україна перемогла Панама з рахунком 4:1, в чвертьфіналі - Колумбію (1:0), а у півфіналі - Італію (1:0).

На молодіжних чемпіонатах світу українські збірні грали у 2001, 2005, 2015 та 2019 роках, проте лише зараз у Польщі «синьо-жовтим» вдалося пробитися далі від 1/8 фіналу.

Для тренера Олександра Петракова це вже не перший світовий чемпіонат U-20 - у 2015 році він разом з «синьо-жовтими» пробився до 1/8, де не зміг пройти команду Сенегалу, які тоді за результатами пенальті отримали путівку до чвертьфіналу.

71' Другий кутовий корейців був менш небезпечний

70' Лунін рятує після удару корейця головою

70' Перший кутовий корейців

68' Характер гри діаметрально протилежний із першим таймом, корейці володіють м'ячем, українці контратакують

65' А от Корнієнко у контратаці пробив поруч зі стійкою

64' Корейці тиснуть, подають до штрафного, але без наслідків

62' Тренери готують вихід Данила Сікана. Він виходить замість героя матчу Владислава Супряги

60' Cупряга у швидкій контратаці знайшов Булецу, але той пробив над воротами

59' Булеца пробиває зі штрафного, повз ворота

57' Cупрязі надають допомогу

56' За фол проти Супряги кореєць отримує жовту картку. Перша заміна від Петракова. Максим Чех виходить в опорну зону замість Хахльова

52' Конопля продирався на правому фланзі, кореєць вибив м'яч з-під ніг, але на хід Супрязі, який був бездоганний з ударом у дотик! 2:1! Україна попереду

52' Дубль Супряги, 2:1!!!!

50' Фланговий простріл Булеци був перспективним, воротар був першим на м'ячі

49' Стартові хвилини минули під акомпанемент тиску корейців

46' Заміна у корейців. Вон Сан (№20) виходить замість Вон Се Има (№11)

46' За рахунку 1:1 розпочинається другий тайм

Цікавий перший тайм. Статистика на користь українців: удари 4:3 (із них у площину воріт 2:1), кутові 3:0, володіння м'ячем – 62% проти 38%

45+4' Удар із-зі меж штрафного майданчика у виконанні корейців, повз ворота, туніський рефері Ісмаїл аль-Фадх дає свисток на перерву

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG