Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв протестів у Кандагарі зросла до дев’яти осіб


Щонайменше дев’ять людей загинули, десятки поранені сьогодні під час протестів у південному афганському місті Кандагар. Розлючений натовп таким чином відреагував на повідомлення про спалення Корану в одній з церков у Сполучених Штатах.

Представники місцевої влади твердять, що вбивства сталися, коли натовп вдався до насильства і став палити автомобілі і магазини.

Напередодні вісім іноземців і четверо афганців загинули, коли натовп протестувальників вдерся до офісу ООН у північному місті Мазарі-Шаріф. Причиною також стало спалювання Корану.

Рада Безпеки і генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун у п’ятницю засудили ці вбивства.

Тим часом організатор спалення Корану, пастор зі штату Флорида у США Террі Джонз сказав, що він «спустошений» цими повідомленнями, але не почувається відповідальним.

Пастор Джонз здобув скандальний розголос минулого року, коли багато разів публічно оголошував про план спалити примірник Корану на минулорічні роковини терактів у США 11 вересня 2011 року. Тоді він урешті скасував цей план і заявив, що його невелика харизматична церква з міста Ґейнсвілл у Флориді з п’ятдесятьма вірними не спалюватиме Коран ніколи.

Однак, за повідомленнями, 20 березня цього року в цій церкві таки спалили Коран за участі Террі Джонза, влаштувавши перед тим над священною книгою мусульман імітацію «судового процесу».
XS
SM
MD
LG