Доступність посилання

ТОП новини

Справа Володимира Бондаря: адвокати заявили, що підозра щодо їхнього підзахисного в скоєнні злочину надумана та необгрунтована


Справа Володимира Бондаря: адвокати заявили, що підозра щодо їхнього підзахисного в скоєнні злочину надумана та необгрунтована

Київ, 28 березня 2001 - Адвокати Володимира Бондаря сьогодні на прес-конференції в Києві заявили, що підозра щодо їхнього підзахисного в скоєнні злочину надумана та необгрунтована. Розглянемо подробиці цієї справи.

За словами адвоката Бондаря Богдана Ференца, аналіз банківських документів у справі Національного банку України свідчить, що на момент укладення угоди з кіпрським банком Credit Swiss First Boston її умови відповідали параметрам чинного валютного коридору і прибутковості за державними цінними паперами.

Звинувачення Бондаря в тому, що він уклав свідомо збиткову для України депозитну угоду, його адвокати назвали безпідставним. Спростовує це звинувачення і кіпрський банк, із яким була укладена угода. За його даними, всі операції Нацбанку України, які проводив 1997 року Володимир Бондар, були виправдані і не завдавали ніякого збитку Україні.

За даними ж прокуратури Києва, внаслідок цієї угоди Україна втратила понад 5 мільйонів доларів.

27 березня прокурор Києва Юрій Гайсинський заявив, що прокуратура має намір допитати Віктора Ющенка, що його підпис стоїть під операціями, через які, за даними прокуратури, Україна й зазнала зазначених збитків.

Прем"єр-міністр України Віктор Ющенко назвав арешт Бондаря політичною спекуляцією, підкресливши, що його колишній заступник не здатний робити будь-яке порушення.

Прокуратура Києва розцінила це як тиск на слідство.

Тим часом Володимирові Бондареві, за словами прокурора Києва, будуть пред"явлені нові звинувачення. Богдан Ференц висловив припущення, що нові звинувачення будуть з"являтися, на півроку випереджаючи юридичне викриття попередніх, і назвав їх непрофесійними. Він також повідомив, що його підзахисний не визнає своєї вини.

Присутня на прес-конференції дружина Володимира Бондаря також висловила своє обурення щодо арешту її чоловіка і заявила, що він є законослухняною людиною. Вона також висловила своє невдоволення умовами, в яких утримувався її чоловік у слідчому ізоляторі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG