Доступність посилання

ТОП новини

Завершився візит до України доповідача Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северинсен


Завершився візит до України доповідача Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северинсен

Київ, 2 квітня 2001 - Завершився візит до України доповідача Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северинсен, яка мала в Києві численні зустрічі з представниками владних структур та політичних сил. Северинсен готує доповідь про ситуацію в Україні – перед тим, як ПАРЄ буде розглядати звіт української делегації про виконання зобов’язань України перед Радою Європи.

Ханне Северинсен не деталізувала, яким буде загальний тон її доповіді у Страсбурзі. Проте видно, що йдеться про наступне. У червні ПАРЄ буде обговорювати, як Україна виконує свої законодавчі зобов’язання, на кшталт ухвалення нових Цивільного та Кримінального кодексів.

Зробити це Київ обіцяє Страсбургу уже три роки. Парламентарі запевнили доповідача ПАРЄ, що до червня вони таки встигнуть ухвалити усі потрібні закони та кодекси. Але вже у квітні ПАРЄ готується обговорити стан зі свободою слова в Україні у контексті справи Гонгадзе. Северинсен вважає, що значного просування тут не помічено і важливо, щоб до розслідування долучилося Федеральне бюро розслідувань США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG