Доступність посилання

ТОП новини

У Кишиневі відбувся четвертий з’їзд Комуністичної партії Молдови


У Кишиневі відбувся четвертий з’їзд Комуністичної партії Молдови

Кишинів, 24 квітня 2001 ― Партія комуністів Молдови, яка отримала на дострокових виборах у парламент 25 лютого абсолютну перемогу, провела четвертий черговий з’їзд. 419 делегатів з’їзду затвердили президента Молдови Владіміра Вороніна головою партії, а також обрали новий політичний виконком партії.

Головним завданням на наступні чотири роки, впродовж яких комуністи перебуватимуть біля керма влади, вони визначили - повернення довіри людей до влади.

Голова партії Владімір Воронін заявив: «Для такого довір’я нам потрібно гарно хазяйнувати та не красти. Це стосується і президента, і примара невеличкого села.»

Молдовський президент порівняв Молдову з Кубою, яка у Європі повинна продемонструвати, як треба будувати соціалізм. Владімір Воронін вважає, що капіталістичний розвиток є глухим кутом і лише ідеї комунізму мають гарну перспективу.

На з’їзд молдовських комуністів приїхали делегації Компартій України, Росії, Куби, В’єтнаму, Китаю, Португалії, Словаччини, Іспанії, Румунії та Туреччини.

Лідер українських комуністів Петро Симоненко заявив, що те, що трапилося у Молдові, коли після 10 років демократи-реформатори зазнали поразки і до влади прийшли комуністи, обов’язково відбудеться і в Україні. Петро Симоненко сказав: «Українські комуністи обов’язково прийдуть до влади, незалежно від протилежного бажання імперіалістичних сил із усього світу».

Після з’їзду для його делегатів та гостей відбувся святковий концерт революційної пісні. Під час концерту Владімір Воронін, Генадій Зюганов і Петро Симоненко стоячи співали пісню: «І Лєнін такой молодой, і юний Октябрь впєрєді».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG