Доступність посилання

ТОП новини

Британський віце-прем’єр у Києві


Британський віце-прем’єр у Києві

Київ, 16 жовтня 2001 - У вівторок розпочався візит віце-прем’єр-міністра Великобританії до Києва, ініційований українською стороною.

Україна повертається на міжнародну арену після касетного скандалу і трагедії з ТУ-154, - так, майже одностайно, коментують візит британського гостя дипломати і політологи в Україні. Дотримання норм протоколу – а це зустрічі з президентом і головою Верховної Ради України, переговори з українським колегою – аж ніяк не затьмарюють психологічного ефекту від дводенного перебування у Києві Джона Прескотта, - вважає речник МЗС Валерій Джигун. За умов зіпсованого іміджу України перебування у Києві одного з керівників уряду держави - нинішнього лідера ЄС і анти терористичної євро-коаліції дозволяє Україні нагадати про свою присутність на європейському континенті. Україна демонструє Європі свою привабливість: це і поїздка керівника МЗС Анатолія Зленка до Азербайджану, Грузії та Вірменії і обговорення там питань євро-азійської безпеки. Це і рішення МЗС України НЕ видавати українські візи громадянам країн Середньої Азії, Близького Сходу і Північної Африки без спеціального дозволу тощо. Одне слово, як зазначає директор Міжнародного інституту глобальної і регіональної безпеки Леонід Тупчієнко, “Час гратись у політику закінчився – тепер час демонструвати активні дії українських політиків та урядовців, спрямовані на реальну, а не декларовану співпрацю з ЄС...”

Отже, Україна воліє якнайшвидше повернути свої позиції в Європі, і робить це за допомогою Великобританії, тобто – її віце-прем’єра.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG