Доступність посилання

ТОП новини

Нові інформаційні технології в Україні та майбутні вибори


Нові інформаційні технології в Україні та майбутні вибори

Київ, 28 листопада 2001 - Неофіційна передвиборча кампанія в Україні втягує у свій вир все більше заходів. Доєднуються до загального ажіотажу також організації та установи, пов’язані з Інтернет-виданнями, новими інформаційними технологіями тощо.

Популярність Інтернет-видань в Україні зростає. Пов’язане це і з майбутніми виборами. Тому кожна з більш-менш поважних партій уже постаралася обзавестися власною веб-сторінкою, а електронні засоби масової інформації переживають справжній розквіт.

Щоправда, все це – тільки для двох відсотків із тих, хто має в Україні комп’ютер. Таких, згідно з останніми дослідженнями, 300-сімсот тисяч, а з тими, хто входить в український Інтернет з-за кордону – майже півтора мільйони.

Світова павутина сприяє оперативному розповсюдженню матеріалів, відгукується на злободенні події швидше, ніж звичайні ЗМІ, а, крім того, не підлягає певному контролю. Власне, останнє є тими воротами, через які на сайти проникає не тільки інформація, а й дез-інформація. Про це говорив заступник Глави Президентської Адміністрації п.Мартиненко на дводенній конференції “Нові інформаційні технології для політики і політиків”, розпочату 28 листопада Медія-центром “Четвертий сектор”. Пан Мартиненко зауважив, що – цитую “Інформаційну політику в нас плутають з інформатизацією, а інформатиків з інформаторами”. Кінець цитати. А також висловив скептичну думку з приводу “вторинності” ресурсів українських Інтернет-видань, де “усі цитують одне одного, а інформаційні продукти купуються або викрадаються. Кількість читачів таких видань пан Мартиненко порівняв із кількістю колекціонерів метеликів.

Трохи оптимістичніше звучав виступ генерального директора першого електронного видання в Україні ЮейТудей Сергій Мору гін. Він висловив припущення, що провідну роль в поширенні нових технологій має відігравати інтелігенція, а також згадав відомий “касетний скандал”. Сергій Мору гін зазначив, що цитую “Касетний скандал на 80 відсотків розвивався в Інтернеті і що саме там з”явилася та виросла та велика сила, яка назвалася “рухом за правду”. Він також підкреслив, що обсяги застосування Інтернету на майбутній виборчій кампанії коли не є то будуть досить високими, а за чотири роки – очевидно, визначальними.

Можливо, в цьому є справді доля істини – зважаючи на те, що саме в Інтернеті є де розгорнутися як новим інформаційним технологіям, так зокрема й політичним технологам- майстрам чорного піару.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG