Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

НАЦIОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ ЗНИЗИВ ПРОЦЕНТНУ СТАВКУ ЗА КРЕДИТАМИ "ОВЕРНАЙТ" (ЛОМБАРДНА СТАВКА) З 14% ДО 13,5% РIЧНИХ

Це мiнiмальне значення ломбардної ставки вiд дня її введення в українськiй фiнансовiй системi (з 9 квiтня 2001 року). З 10 грудня 2001 року Нацбанк України знизив облiкову ставку з 15% до 12,5% рiчних i пом'якшив резервнi вимоги до комерцiйних банкiв.

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВВАЖАЄ "ОБМАНОМ ЛЮДЕЙ" ЗАКОН, ЩО ГАРАНТУЄ ПОВЕРНЕННЯ ПРОIНДЕКСОВАНИХ ВКЛАДIВ ГРОМАДЯН ДО 2015 РОКУ

Закон, як відомо нещодавно був ухвалений Верховною Радою. Глава держави нагадав, що в бюджетi-2002 для повернення заощаджень громадян передбачено 500 млн. грн. А парламент ухвалив закон, згiдно з яким вже в цьому році на компенсацiї треба виділити видiлити 9 мільярдів гривень. "В державнiй казнi навiть близько немає таких грошей", - зазначив Президент.

США, ЯК І ОБІЦЯЛИ, ЗАПРОВАДИЛИ З 23 СІЧНЯ ТОРГОВІ САНКЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ. АМЕРИКАНСЬКА СТОРОНА ТІЛЬКИ У ПОНЕДІЛОК ОТРИМАЛА ТЕКСТ ЗАКОНУ, І ЗАРАЗ ЦЕЙ ДОКУМЕНТ АНАЛІЗУЄТЬСЯ

При цьому не виключається, що якщо ухвалений закон про лазерні системи зчитування задовольнить США, то згодом санкції можуть бути скасовані. Санкції поширюються на метали, взуття та інші товари, що експортуються з України, загальною вартістю 75 млн. дол. З 23 січня ці українські товари обкладаються підвищеним митом.

ПУСКИ УКРАЇНСЬКИХ РАКЕТОНОСІЇВ "ЦИКЛОН-4" З БРАЗИЛЬСЬКОГО КОСМОДРОМУ АЛКАНТАРА ПЛАНУЄТЬСЯ РОЗПОЧАТИ З 2005 РОКУ

Це відбудеться за умови ратифікації бразильською стороною Меморандуму про співробітництво між космічними агентствами України та Бразілії. Орієнтовна вартість проекту - близько 180 млн. дол. Завершення робіт планується в 2004 році. У ході робіт по проекту планується завантажити близько 40 тис. робочих місць на українських підприємствах.

ФЕОДОСІЙСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ ОБ'ЄДНАННЯ «МОРЕ» У ЛЮТОМУ ПОЧНЕ ПОСТАВКИ БОЙОВИХ ПАТРУЛЬНИХ КАТЕРІВ «ГРИФ» І «КАЛКАН» ДЛЯ ТУРКМЕНИСТАНУ В ОБМІН НА ПОСТАВКИ ТУРКМЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ГАЗУ ДЛЯ УКРАЇНИ

За словами генерального директора об'єднання “Море” Ленінара Богатова, підприємство сподівається також одержати замовлення від Міністерства оборони України на будівництво великого протичовнового корабля проекту «Сокіл». Богатов повідомив, що «Море» виконує замовлення уряду Нідерландів на будівництво пасажирських судів на підводних крилах типу «Схід».

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (НБУ) ЗОБОВ'ЯЗАВ КОМЕРЦІЙНІ БАНКИ ДО 9.00 24 СІЧНЯ НАДАТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ВСІ НАДХОДЖЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ ВАЛЮТИ ЗА ПЕРІОД ІЗ 19 ПО 23 ЛИСТОПАДА 2001 РОКУ, У ЯКИХ ВІДПРАВНИКОМ ВИСТУПАЛО ЮРИДИЧНА АБО ФІЗИЧНА ОСОБА З ОФШОРНИХ ЗОН, А ОДЕРЖУВАЧЕМ - ЯК САМИЙ БАНК, ТАК І ЙОГО КЛІЄНТИ

У телеграмі НБУ також наводиться перелік офшорних зон, затверджений розпорядженням №79 Кабінету Міністрів України від 14 березня 2001 року, відповідно до якого варто проводити перевірку.

ДРУГИЙ ЗА ПОТУЖНІСТЮ ЛИСИЧАНСЬКИЙ НАФТОПЕРЕРОБНИЙ ЗАВОД («ЛИНОС») ВІДНОВИТЬ РОБОТУ НА ПЛАНОВИХ ЗАВАНТАЖЕННЯХ 25-26 СІЧНЯ

Повідомила ForUm’y прес-служба підприємства з іноземною інвестицією «ТНК-Украина», що володіє контрольним пакетом акцій підприємства.

З 19 грудня 2001 року по 16 січня цього року на підприємстві пройшов плановий ремонт основного обладнання технологічних установок і допоміжних цехів заводу.

Одним з основних результатів ремонту стала можливість випуску екологічно чистого дизельного палива з вмістом сірки до 0,05% .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG