Доступність посилання

ТОП новини

Громадський моніторинг порушень під час виборчої кампанії в Криму


Громадський моніторинг порушень під час виборчої кампанії в Криму

Симферополь, 28 січня 2002 - В Криму розпочався громадський моніторинг порушень виборчого законодавства під час передвиборчої кампанії. Про це в понеділок на прес-конференції в Симферополі повідовили представники кримського відділення Фонду регіональних ініціатив.

Як повідомив координатор проекту, колишній депутат кримського парламенту Вадим Кудряшов, громадський моніторинг порушень виборчого законодавства під час передвиборчої кампанії в Криму є частиною загальноукраїнської Програми допомоги всім зацікавленим особам з питань захисту їхнії виборчих прав. Її у січні за сприяння американської організації USAID розпочали Фонд регіональних ініціатив та Асоціація американських юристів. В рамках цього проекту в Україні задіяно 386 громадських організацій. На території Криму спільно з Фондом регіональних ініціатив діє Асоціація скаутів Криму, яка вже відкрила громадську приймальну в Симферополі.

Каже Вадим Кудряшов: “Програма пов’язана з наданням юридичної і консультаційної допомоги суб’єктам виборчого права під час виборів до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування. Кожен, хто вважає, що його виборчі права порушені, отримає у нас правову консультацію. Водночас, ми не підтримуватимемо окремих кандидатів у депутати, партії чи блоки, утримаємося від політичних оцінок і коментарів,” - каже Вадим Кудряшов.

За його словами, крім того, що в рамках Програми надаватимуться консультації, її учасники відслідковуватимуть дотримання чинного виборчого законодавства, зокрема, з боку представників влади. Вадим Кудряшов: “Насамперед, це моніторинг за порушеннями прав суб’єктів виборчого процесу, незалежно від того, є вони членами тієї чи іншої партії, блоку, або вони – безпартійні самовисуванці. І якщо виборчі комісії чи якісь посадові особи порушують їхні виборчі права, то завдання нашої Програми, по-перше, запропонувати юридичну допомогу цим суб’єктам, права яких порушені, а по-друге, у випадку необхідності – ми готові відстоювати їхні інтереси аж до судового супроводження.” - каже Вадим Кудряшов.

Починаючи з цього тижня Фонд регіональних ініціатив та Асоціація скаутів Криму також розпочинають серію семінарів для усіх зацікавлених учасників виборчого процесу, насамперед, для членів дільничих виборчих комісій, які пройдуть у семи регіонах Криму. Вадим Кудряшов каже, що найважливішою умовою діяльності Програми є політична неангажованість її учасників, за його словами, в Криму цю умову буде витримано.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG