Доступність посилання

ТОП новини

Мерія обласного центру Прикарпаття заявила, що бюджет обласного центру на цей рік становитиме 110 мільйонів гривень


Мерія обласного центру Прикарпаття заявила, що бюджет обласного центру на цей рік становитиме 110 мільйонів гривень

Київ, 26 лютого 2002 - Однак найбільш наповнений бюджет області за час незалежності держави ще не означає, що більшість проблем міста буде вирішено.

Найгостріші конфлікти з міською владою виникали в мешканців Івано-Франківська упродовж минулого року довкола випадків не опалювання будинків, відключення електроенергії, припинення водопостачання.

Це засвідчили проведені численні соціологічні опитування. Також в обласному центрі Прикарпаття постійно постають проблеми довкола недостатнього фінансування медичних та навчальних закладів. Мерія переконана, що, з ухваленням нового бюджету є всі підстави говорити про те, що охорона здоровся та освіта фінансуватимуться краще.

Суттєве збільшення бюджету стало можливим завдяки тому, що значно зросли надходження від приватного бізнесу, а також тому, що бюджет сформовано відповідно до нового бюджетного кодексу. Мер міста Івано-Франківська Зіновій Шкутяк заявив, що 10 мільйонів гривень, на які було перевиконано бюджет минулого року, буде спрямовано на охорону здоровся, освіту та ремонтно-реставраційні роботи. Фінансуватиметься також програма під назвою “Околиця”, основною метою якої є реконструкція так званих спальних мікрорайонів. Однак економісти стверджують, що ці кошти недостатні для того, щоб ситуація в цих галузях була радикально змінена на краще.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG