Доступність посилання

ТОП новини

Судові страждання Леоніда Грача


Судові страждання Леоніда Грача

Симферополь, 7 березня 2002 - Окружна виборча комісія №25 з виборів депутатів Верховної Ради Криму відмовляється виконувати рішення суду, який скасував реєстрацію Леоніда Грача. Про це сьогодні журналістів поінформували джерела у Центрвиборчкомі Криму.

Кримський спікер Леонід Грач каже, що він справжній комуніст, а тому не здається. На рахунок “справжності” у багатьох, у тому числі і в мене є чималі сумніви, але те, що голова Верховної Ради Криму і далі має намір домагатися скасування несправедливого, на його думку, судового рішення про його зняття з реєстрації – це таки правда. Отримавши в середу від місцевого суду Центрального району Симферополя повторну відмову у перегляді першого судового рішення, Леонід Грач заявив, що знову його оскаржив – на цей раз в Апеляційному суді Криму. За його словами, він має намір пройти весь ланцюжок судових інстанцій, аж до Європейського суду з прав людини.

Тим часом окружком №25, де головою – комуніст, а більшість членів комісії – є прихильниками Леоніда Грача, відмовляється виконати рішення суду. Формально голова окружкому Олександр Гоцуленко не може провести засідання, оскільки відсутній кворум. Знову ж таки: роботу комісії бойкотують комуністи та їхні прихильники.

На ситуацію, що склалась довкола цього судового рішення, відреагувала Рада суддів загальної юрисдикції АРК. У її заяві, поширеній в середу, міститься заклик до кримських політиків поважати рішення суду, який зняв з реєстрації голову Верховної Ради автономії Леоніда Грача. Рада суддів Криму вважає, що висловлювання окремих осіб, які ставлять під сумнів законність ухваленого Центральним місцевим судом Симферополя рішення про скасування реєстрації Леоніда Грача – суперечать закону. Цитую: "Подібні дії протизаконні, вони є свідченням виявлення неповаги до суду, втручанням у судову діяльність і повинні припинятися у встановленому чинним законодавством порядку", - мовиться у заяві.

Рада суддів відзначила, що "рішення місцевого суду набрало чинності негайно після його оприлюднення". Згідно із законодавством, судові рішення, що вступили у законну силу, обов’язкові для виконання на всій території України. “Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, передбачену законом", - наголосила Рада суддів АРК.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG