Доступність посилання

ТОП новини

У Франкфурті-на-Майні в умовах підвищених заходів безпеки розпочався судовий процес у справі кількох членів терористичної організації “Аль-Каїда”. Це перший такий процес у Німеччині


У Франкфурті-на-Майні в умовах підвищених заходів безпеки розпочався судовий процес у справі кількох членів терористичної організації “Аль-Каїда”. Це перший такий процес у Німеччині

Німеччина, 17 квітня 2002 – Будинок суду у Франкфурті-на-Майні тепер нагадує фортецю. Співробітники спеціальних підрозділів поліції щільним кордоном оточили комплекс. В окремих місцях встановлено бетонні загороджувальні барикади, які мають зробити неможливою спробу прорватися до будинку суду на машині. На дахах розташувалися снайпери.

Такі надзвичайно суворі заходи безпеки пояснюються тим, що на лаві підсудних у Франкфурті-на-Майні сидять члени терористичної організації “Аль-Каїда”, і поліція побоюється можливих терактів. Підсудних, а це п’ятеро алжирців, звинувачують у плануванні в 2000 році терористичного нападу на різдвяний ярмарок у Страсбурзі.

Під час обшуку квартир, де проживали підсудні, було знайдено матеріали для вироблення вибухівки, а також механічні та електронні запалювальні пристрої і зброю. Як зауважується в обвинувальному висновку, на момент розкриття злочину підозрювані вже розпочали складання бомби. Отже, теракту вдалося уникнути лише завдяки вчасному втручанню поліції.

Чотирьох терористів було арештовано ще в грудні 2000 року у Франкфурті-на-Майні. Ще один співучасник змови потрапив до рук правоохоронних органів у квітні 2001 року. За даними прокуратури, ці люди пройшли підготовку в таборах “Аль-Каїди” в Афганістані. Слідчим не вдалося встановити, чи мали підсудні якесь відношення до підготовки терактів, які було вчинено у вересні минулого року в Нью-Йорку та Вашингтоні. Очікується, що процес триватиме близько двох років.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG