Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі українських патріотів називають “хохлами”...


В Одесі українських патріотів називають “хохлами”...

Одеса, 27 травня 2002 - Таке право взяли на себе працівники одеської міліції, які нахабно поводили себе з активістами молодіжної організації “Українське братство”.

Правоохоронців обурили заклики молоді прийти на заплановане блоком “Наша Україна” пікетування обласної прокуратури, заплановане на понеділок, а заклики поважати українську національну церкву.

Написавши на міських парканах, навколо Спасо - Преображенського Собору, надписи на зразок: “Україні українську церкву”, “Церква і мова народна основа” – молоді люди відчули щирі “національні” почуття і хижі настрої одеських правоохоронців. З вигуками на кшталт “Хохли”, “Ми вам покажєм нєзалєжность...” “Откуда ві такіє взялісь?..”, “Да Ви бєз Маскви нєкто...” і так далі, із відповідним рукоприкладством, міліціянти пояснювали “кто в горадє хазяїн”...

Спілкування було не з приємних.

За словами голови громадського комітету опору “За правду” Андрія Юсова, “Робота патрульно постової служби в Одесі викликає жах. На наше бачення, повторилося те, що було у Києві коли міліція тероризувала молодь лише за те, що та спілкувалася державною мовою. Склалося таке враження, що ми перебуваємо не у 2002 році, а скажімо так рік 1960 – 1965. З років Стуса, Марченка, Снегірьова і Литвина практично нічого не змінилося...”

Але, Андрій Юсов запевнив, що “спротив антиукраїнським силам в Одесі триватиме. Заплановані нами акції будуть проводитися. У нас різні шляхи й методи, але всі вони демократичні і не шкодять незалежності України, яку ми захищаємо...”

Як відомо, на голову молодіжного комітету опору “За правду” Андрія Юсова вже заведено карну справу за проведення акції з повернення одному з провулків Одеси його назви на честь головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Якщо у одеситів ця акція одержала підтримку то владоможців та правоохоронців люту ненависть.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG