Доступність посилання

ТОП новини

Трохи передвихідного настрою, або Що можуть, а чого не можуть собі дозволити особи високопоставлені в країнах, де немає монархій, а панує демократичний лад


Трохи передвихідного настрою, або Що можуть, а чого не можуть собі дозволити особи високопоставлені в країнах, де немає монархій, а панує демократичний лад

Варшава, 12 липня 2002 – Візит імператорської пари до Польщі минув би гладко і мило, якби не кілька протокольних промахів, яких не далося не зауважити під час перебування високих гостей у Варшаві.

Може, це пояснюється тим, що імператор Японії виїжджає надзвичайно рідко і працівникам протоколу деяких країн у прийомі таких надзвичайних гостей попросту бракує досвіду. Ось і в Варшаві трапилися такі, м’яко кажучи, недоречності, які можуть спіткати людей, які лише недавно опинилися на вершині влади.

У незручну ситуацію цього разу потрапила, зокрема, дружина польського прем’єр-міністра Лешка Міллера. На неофіційний обід із імператором та імператрицею вона з’явилася в сукні без рукавів рожевого кольору, до того ж на шовкові, з якого була пошита сукня , можна було прочитати написи “sexy”.

Звичайно ж, імператор та імператриця вдали, що не вміють читати або що не читають написи на чужому вбранні, рівно ж як і на стінах. Але телекамери не були настільки коректними, і “дружина прем’єра в сукні сексі” – такий заголовок облетів телевізійні програми, які показували перебіг візиту японського імператорського подружжя.

Ситуація склалася достатньо неприємна, якщо не сказати скандальна. Прем’єр наступного дня був змушений щось пояснювати, відповідаючи журналістам на запитання про ту злощасну сукню. А дружина прем’єра у часі того візиту більше на публіці не з’явилася. Так, це скандал.

Зрештою, дружина президента Польщі, яка має репутацію найкраще вбраної в Центральній Європі жінки, теж не завжди досконало знала протокол. На початку, коли вона лише переїхала в президентський палац і був візит тоді до Польщі американського президента з дружиною, то пані Йоланта Квасьнєвська вийшла на зустріч із леді Гілларі Клинтон у закороткій спідниці.

Протокол подібних прийомів диктує суворі правила. Гілларі Клинтон була, як годиться, у спідниці до середини литки. А Квасьнєвська стояла поруч із нею у спідниці вище колін. До того ж це був костюм яскраво-зеленого кольору з легковажними бантиками на рукавах і біля розрізів на спідниці. Йоланта Квасьнєвська виглядала прекрасно, але була більше схожа в цьому на модельку, а не на дружину президента.

Після цього промаху Йоланту Квасьнєвську почала вбирати знана в Польщі креаторка високої моди – дружина колишнього міністра закордонних справ Тереза Россаті. Вона моделює і шиє вбрання для високопоставлених пань – для дружин амбасадорів, міністрів…

До речі, у неї вбиралася дружина колишнього посла України в Польщі пані Богдана Павличко, яка теж мала репутацію в Польщі дуже добре і дуже відповідно вбраної особи. Що ж, може, тепер до послуг Терези Россаті вдасться і дружина прем’єра Міллера. Бо послуги, яку їй зробив той, хто підсунув сукню sexy, ще довго не забудуть пані Міллер амбітні польки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG