Доступність посилання

ТОП новини

Вбивства, вибухи, викрадення людей – це реальність сучасної Одеси...


Вбивства, вибухи, викрадення людей – це реальність сучасної Одеси...

Одеса, 31 липня 2002 - Після вбивства полковника Служби безпеки України Євгена Задорожного один із його заступників Сергій Масагаров, який звільнився, зник три тижні тому коли Він сідав у власне авто. Два тижні тому від вибуху ледве не загинув підприємець у Приморському районі міста. У Київському районі Одеси трьома пострілами було застрелено працівника Синтез Ойла пан Будіяков.

Суддя Ігор Ткачук мав на розгляді справу пов’язану з діяльністю в Одеському морському торговельному порту. Наступного дня о дванадцятій годині після смерті він мав розпочати реальний розгляд цієї резонансної справи. У нього було багато резонансних фактичних матеріалів.

Ігоря Ткачука знайшли на його дачі неподалік Одеси. Поважну людину повісили перед тим натягнувши на руки наручники.

Дехто з правоохоронців намагався представити смерть Ігоря Ткачука як самогубство встигши заявити, що про “насильницьку смерть говорити не доводиться...”

Але, реальність виявилася іншою. Обласна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею “навмисне вбивство”.

Народний депутат України Юрій Кармазин переконаний, що у Ігоря Ткачука не було жодних підстав для самогубства. “У мене є підстави пов’язувати це нерозкрите вбивство з вбивством Голови обласного арбітражного суду Бориса Віхрова, якому знайшли заміну вже наступного дня... Одеса занепокоєна. Занепокоєна кримінальною ситуацією”.

Ігоря Ткачука, кандидата наук, завідуючого кафедрою в інституті підприємництва і права, чесного суддю - поважали в Одесі. У нього була чудова родина і Він був віруючою людиною. Він любив життя і мав багато планів. У 1994 році Він працював штатним помічником народного депутата України і у той час був депутатом обласної Ради. Перед тим очолював комісію з питань законності Одеської міської Ради.

Правоохоронці досить дивно розпочали з’ясування причин смерті Ігоря Ткачука. Місце події було дуже погано оглянуте. Тут побувало більше півсотні осіб і не було забезпечено необхідної ізоляції. Собаку залучили лише через три – чотири години після початку огляду. Лише о п’ятій вечора привезли експерта-кінолога.

На місці злочину виявився відкритим автомобіль судді. Його мобільний та міський телефони було вимкнено, хоча Він цього ніколи не робив.

За словами Юрія Кармазина: “Коли було розпочато фактично приватизацію арбітражного та апеляційного судів Одеської області Ігор Ткачук висловлював на це свій критичний погляд. У суді Він працював найбільш дисципліновано. Злочинці дуже невдало імітували самогубство Ігоря Ткачука.”.

Пан Кармазин нагадав, що 5 серпня буде річниця загибелі в Одесі журналіста Бориса Дерев’янка. “За цей злочин відповідальність несе не та людина яка його вбивала. Замовники цього вбивства дотепер не покарані. Людина, яка була громадським обвинувачем на процесі і говорила що вбивці не покарані, закінчила життя самогубством...

Скоєні останнім часом в Одесі злочини доводять, що приватизація в Одесі судів триває кривавим шляхом . Цей процес буде зупинено. Принаймні, ніхто в Одесі не вірить у випадковість смерті Ігоря Ткачука...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG