Доступність посилання

ТОП новини

Права людини. Події у світі


Права людини. Події у світі

ЗА ПЕРІОД ЛИШЕ НИНІШНЬОЇ ВІЙНИ У ЧЕЧНІ ЗАГИНУЛИ Й ПОМЕРЛИ ВІД РАН ПОНАД 3200 ЧЕЧЕНСЬКИХ ДІТЕЙ.

Представники громадської організації «Товариства російсько-чеченської дружби» повідомили, що за період нинішньої війни у Чечні (із вересня 1999 року) постраждало 4428 дітей. З них 1312 загинули, 1913 – померли від поранень, і 1203 дитини покалічено.

Чеченські діти гинуть від артилерійських обстрілів, бомбардувань, у перебігу боїв і зачисток, а також від мін. Місцеві оглядачі говорять про справжню «демографічну війну» у Чечні. Бо, окрім загибелі й каліцтва дітей є й інші втрати, що позначаються на демографічній ситуації. Під час так званих «зачисток», російські силові структури затримують, вивозять і часто вбивають молодих людей. А з іншого боку – створюються умови, що перешкоджають підвищенню народжуваності. Зокрема, нинішня влада, вже кілька років не виплачує батькам грошової допомоги на дітей.

КОЛИШНІЙ ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГЛАВИ МЗС КУБИ ПРОСИТЬ ПОЛІТИЧНОГО ПРИТУЛКУ У СПОЛУЧЕНИХ ШТАТАХ.

Колишній перший заступник глави МЗС Куби Альсібіадес Ідальґо, який нещодавно покинув так званий «острів свободи», просить політичного притулку у Сполучених Штатах. 56-річний Ідальґо – один із найвищих чиновників кубинської влади, котрі втекли до Сполучених Штатів. Він був членом Центрального комітету Компартії Куби і займав різні посади: помічника міністра оборони, посла Куби в Організації Об’єднаних Націй.

В інтерв’ю іспаномовній газеті «Ель нуево геральд», що виходить у Маямі, Альсібіадес Ідальґо заявив, що хоча й раніше вірив у комуністичну систему, але час показав, що сподівання на її ефективність були марними. В кубинському соціалізмі, зауважив Ідальґо, відсутня «справжня економічна програма», яка б дозволила покращити життя пересічних кубинців.

Тим часом, минулого тижня 23 із 200 членів кубинської католицької делегації, що їздили до Канади на зустріч із Папою Римським, відмовилися повертатися на Кубу.

В’ЄТНАМСЬКИЙ ДИСИДЕНТ ЗНИК У КАМБОДЖІ.

В'єтнамський дисидент, чернець забороненої Об'єднаної буддійської церкви В’єтнаму Тхік Трі Лук зник 25 червня у столиці Камбоджі - Пномпені.

Представники в’єтнамської Об’єднаної буддійської церкви вважають, що їхнього колегу викрали агенти комуністичного режиму В’єтнаму.

У квітні цього року Тхік Трі Лук, який раніше відбував ув’язнення за релігійні переконання, утік до Камбоджі і попросив статус біженця в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців у Пномпені. Наприкінці червня він отримав цей статус, а 25 липня до нього зателефонував невідомий чоловік і попросив зустрітися з ним. Відтоді про Тхік Трі Лука нічого не відомо.

Закордонне представництво Об’єднаної буддійської церкви В’єтнаму заявило, що на території Камбоджі діють агенти В’єтнаму, які переслідують біженців із гірських районів країни. У випадку примусової депортації до В’єтнаму Тхік Трі Луку загрожує смерть.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG