Доступність посилання

ТОП новини

Прес-конференція керівників політичних і громадських організацій Криму, які брали участь у форумі “За демократичний розвиток України” та в акції “Повстань, Україно!”


Прес-конференція керівників політичних і громадських організацій Криму, які брали участь у форумі “За демократичний розвиток України” та в акції “Повстань, Україно!”

Симферополь, 25 вересня 2002 – У середу в Симферополі відбулася прес-конференція керівників низки політичних і громадських організацій Криму, які брали участь у Народному форумі “За демократичний розвиток України”, а також – в акції “Повстань, Україно!” Її учасники висловилися на підтримку вимог опозиції про відставку президента Кучми і водночас не дійшли єдиної думки щодо майбутнього нинішнього кримського коаліційного уряду.

У прес-конференції, головна мета якої, як було оголошено, є доведення до кримчан ідей Народного форуму “За демократичний розвиток України” та акції “Повстань, Україно!”, взяли участь керівник Всекримського об’єднання виборців за громадянський мир і міжнаціональну злагоду Владислав Хмеловський і лідери регіональних організацій Соціалістичної, Ліберальної та Української республіканської партії “Собор” – Євген Мельник, Сергій Рябенький і Владислав Єрмаков. Більшість провладних засобів масової інформації проігнорували цю прес-конференцію. Втім, її організатори сподіваються, що їм вдасться донести до кримчан правду про акції опозиції.

Каже Владислав Хмеловський: “У Криму просто загальмувалися політичні процеси – надто довге протистояння Грача і Куницина призвело до того, що ми не помітили, що відбулося в Києві, загалом в Україні. І сьогодні кримське суспільство практично не готове до оцінки того, що відбувається в країні. І завдання демократичних політичних партій – розповісти кримчанам про це”, – сказав пан Хмеловський.

Він також сподівається організувати підтримку цим акціям із боку кримського суспільства: “Завдання демократичних партій та громадських об’єднань Криму – реально оцінити політичну ситуацію в Україні, і якщо вони справді є представниками демократичних сил, то вони не мають права стояти осторонь від того, що відбувається. Вони мусять зробити свій внесок у цю важливу всенародну справу. Ми маємо об’єднати демократичні партії та організації Криму і підтримати ті акції, що відбуваються в країні”, – заявив керівник Всекримського об’єднання виборців Владислав Хмеловський.

Водночас кримські представники опозиційних сил не змогли сформулювати єдиний погляд на майбутнє нинішнього коаліційного уряду автономії. Якщо соціалісти і республіканці висловилися за відставку також і кримського керівництва, то представники Ліберальної партії та об’єднання виборців були проти зміни уряду Сергія Куницина: “Ми так поки що питання не ставимо”, – заявив Владислав Хмеловський.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG