Доступність посилання

ТОП новини

Переслідування активістів УРП “Собор” в Одесі


Переслідування активістів УРП “Собор” в Одесі

Одеса, 26 вересня 2002 – Влада і далі використовує для переслідування активістів опозиції правоохоронні органи. Яскраве свідчення – останні події з членами Української республіканської партії “Собор”.

Як стало відомо, переслідування розпочалося ще до акції “Повстань, Україно”.

Працівник Іллічівського райвідділу міліції Одеси, керівник відділу дільничних інспекторів Олександр Скоблін проводив неодноразові “роз’яснювальні” бесіди з лідером обласної організації УРП “Собор” Федором Нарійчуком, помічником-консультантом народного депутата України Григорія Омельченка, і змушував його підписувати різноманітні документи перед проведенням практичної кожної акції опозиції у причорноморському місті.

Адміністративний тиск посилився після 16 вересня. Федора Нарійчука було виведено зі складу вченої Ради факультету Одеського державного аграрного університету. Мотивів цих дій не роз’яснили.

“Я є основним викладачем базової дисципліни на двох факультетах, і підстав для виведення мене зі складу вченої Ради не було жодних” – уважає Федір Нарійчук.

Але це ще не все.

Заступника голови Одеської обласної організації УРП “Собор” Ігоря Різничука звільнили з посади заступника декана факультету ветеринарної медицини. Його хотіли вивести ще й зі складу вченої Ради, але вже навіть його колеги та завідувач кафедри сказали, що кращої кандидатури просто немає.

Усі ці збори проводив ректор університету пан Корлюк.

Обласний лідер УРП “Собор” Федір Нарійчук назвав ці дії неприхованими репресіями проти опозиційних партій в регіоні.

До речі, не пощастило і студентам Одеського державного аграрного університету, які підтримали опозицію.

Студентів університету, які 16 вересня брали участь у київському мітингу, нині викликають до проректора пана Сидоренка, який нагадує: “перед Вами життя… Для чого Ви поїхали? Вас дурять… Будьте подалі…”

Але студенти заявили, що й далі братимуть участь у політичних процесах в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG