Доступність посилання

ТОП новини

Місцевий суд Симферополя зобов’язав Виборчком Криму зареєструвати Льва Міримського і Василя Хмельницького депутатами Верховної Ради АРК


Місцевий суд Симферополя зобов’язав Виборчком Криму зареєструвати Льва Міримського і Василя Хмельницького депутатами Верховної Ради АРК

Симферополь, 8 листопада 2002 - Політика – як гойдалки: сьогодні ти зверху, а завтра – скинутий наниз. Сьогодні – програв, а завтра – переможець. Це сходить на думку, дивлячись, як протистоять один одному в Криму політико-економічні групи Сергія Куницина і Льва Міримського. У четвер по обіді місцевий суд Центрального району Симферополя засвідчив на цей раз перемогу Льва Міримського та його соратника Василя Хмельницького.

Отже, суд зобов’язав Виборчком Криму зареєструвати народного депутата України Льва Міримського та екс-нардепа Василя Хмельницького депутатами Верховної Ради АРК. Учора суддя Андрій Долгополов визнав незаконною постанову виборчої комісії Криму про те, що повторні вибори депутатів Верховної Ради автономії в окрузі №30 у Симферополі - недійсні. Нагадаю, що 22 вересня у цьому окрузі переміг пан Хмельницький, який набрав понад 50% голосів виборців. 11 жовтня виборча комісія Криму визнала вибори у цьому окрузі недійсними у зв’язку з численними порушеннями виборчого законодавства.

Учора ж у місцевому суді Центрального району Симферополя відбулося ще одне судове засідання за скаргою народного депутата Льва Міримського, який переміг на виборах в окрузі №25, де набрав понад 60% голосів. Суд під головуванням Олександра Опанасюка визнав неправомірними дії прокурора Криму, який направив у виборчу комісію автономії подання про неможливість реєстрації пана Міримського, котрий є народним депутатом України, депутатом кримського парламенту до складення ним повноважень у Києві. На думку суду, таким чином прокурор Криму перевищив свої повноваження і незаконно втрутився у виборчий процес. У зв’язку з цим суд зобов’язав прокурора відкликати своє подання до Виборчої комісії автономії.

Той же суддя закріпив перемогу Льва Міримського тим, що зобов’язав Центрвиборчком автономії видати йому мандат депутата кримського парламенту. Голова Виборчої комісії АРК Михайло Малишев заявив, що ЦВК Криму оскаржить усі судові рішення. Це ж зробити має намір і Прокуратура автономії. Таким чином протистояння між групами прем’єр-міністра Криму Сергія Куницина і впливового кримського політика і підприємця Льва Міримського - продовжується. Останній досить різко критикує кримський уряд і, як прогнозують місцеві політологи, прийшовши до парламенту автономії стане якщо не лідером, то організатором антиурядових сил. Втім, боротьба за два останні депутатські мандати Верховної Ради Криму ще триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG