Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Так що ж трапилося з редактором “Українських новин”?”


Огляд: “Так що ж трапилося з редактором “Українських новин”?”

Київ, 20 листопада 2002 - Повідомлення про поховання в Білорусі тіла, котре може належати зниклому директору “Українських Новин” Михайлові Коломійцю, збентежило багатьох. Відразу ж виникло чимало запитань, головне з яких – що ж таки насправді трапилося з журналістом? “Так що ж трапилося з редактором “Українських новин”?” - у публікації під таким заголовком кореспондент газети “Правда України” піддає сумніву версію про самогубство Михайла Коломійця. Навіть, якщо припустити неймовірне, то які можуть бути цьому причини? – запитує журналіст. Політичні? Але ж відомо, що 50% акцій агентства належать структурі, яку очолює перший заступник глави президентської Адміністрації Валерій Хорошковський. А зміст новинкарських стрічок не дає підстав для припущень, що були заторкнуті чиїсь інтереси. Сумнівними виглядають і економічні причини, оскільки “Українські новини” були доволі успішним комерційним проектом. Можливо, це була операції спецслужб? Тоді яких саме і з якою метою? Лишається безліч запитань і щодо того, де знайшли тіло, коли наступила смерть, чи була передсмертна записка? Втім, всі ці питання поки що лишаються без відповіді, - констатує автор.

Пише про смерть Михайла Коломійця і газета “Україна молода”. Втім, аналізуватиме офіційні версії причин смерті щоденник буде у завтрашньому числі. Сьогодні ж у матеріалі “Де живе президент, де податки наших олігархів, хто купує “верховних” суддів?” газета знайомить з відповідями на ці питання народних депутатів. Також газета продовжує відслідковувати події у Голосіївському суді м. Києва, де вже тривалий час розглядається справа проти членів УНА-УНСО, у зв’язку з подіями 9 березня минулого року. Хлопці за кілька синців правоохоронцям уже більше року перебувають за стінами СІЗО. Багато з них, потрапивши туди абсолютно здоровими, набули багато хвороб. І мало не щодня до них вже приїздить швидка допомога. Докладніше з умовами перебувати в столичному СІЗО можна ознайомитися в статті “10 років за спокій химер можуть просидіти ув”язнені члени УНА-УНСО”.

Не оминула увагою “Україна молода” і нещодавній рок фестиваль під назвою “Рок екзистенція”, котрий зібрав на київській сцені найвідоміші та найталановитіші українські рок гурти.

А також знайомить з думкою письменника В’ячеслава Медведя про сучасну українську літературу та найвизначніші твори зарубіжного письменства. Публікація називається “Найцікавіша книга ще не написана”.

Серед останніх видань п. Медвідь оминув увагою, як явище, що не заслуговує на надмірну увагу, вихід в світ книжки колишнього президента України Леоніда Кравчука. Натомість, газета “День” вважає працю Леоніда Макаровича надзвичайно цікавою і оцінює її, не інакше, як “велику суспільно-політичну подію”. Докладніше довідатися про книгу колишнього президента України можна з інтерв”ю, яке Леонід Кравчук дав кореспондентам газети “День”.

Продовжують коментувати газетярі і можливість обрання на прем’єрську посаду нинішнього донецького губернатора Віктора Януковича. Ознайомитися з думками журналістів газети “Вечірні вісті” можна в статті “Прем’єром стане колишній кримінальний злочинець?”

А в матеріалі “Губернаторська чистка. Друга хвиля”. Щоденник оповідає про останні кадрові зміни в керівництві деяких областей і з ймовірним причинами, котрі слугували немилості найвищим посадовим особам області.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG