Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 21 лютого


Огляд української преси за 21 лютого

Київ, 20 лютого 2003 – “Ми щиро вірим в щастя плин, Адже прийшов до нас Литвин. В нас президент лише один Вважаєм, буде в нас Литвин!”

Це рядки з вірша читача газети “Молодь України”, які він присвятив голові Верховної Ради Володимиру Литвину. На жаль, прочитати їх особисто спікерові він не зміг, адже пряма телефонна лінія по різні боки якої сиділи – Володимир Литвин та читачі “Молоді України”, постійно була зайнята. Майже годину Володимир Михайлович переймався проблемами співрозмовників, обіцяв зробити все, що зможе, висловлював занепокоєння станом української культури, а також носіями цієї культури. Скажімо, не забув поцікавитися Володимир Михайлович і біговою силою автомобіля народної артистки України Ніни Матвієнко, і радив їй бути обережнішою на сучасних дорогах. А народному артистові Анатолію Матвієнку сказав, що він також переймається станом душі українського народу, бо телеекрани заполонив сурогат, а в усьому панують безбатченки. Докладніше з думками голови парламенту можна ознайомитися зі статті “Не цураймося власного коріння”.

Втім, які б вірші не складали читачів газети про владних мужів, а як стверджує газета “Вечірні вісті” – українці не довіряють жодному представнику влади. Про це засвідчило опитування, проведене комерційними структурами, що мало на меті визначити стартовий настрій електорату в контексті майбутніх виборів нового президента України. Тому влада доволі своєрідно розпочала підготовку до виборів глави держави. Подробиці – в статті “Провокації, шантаж, убивства...”

Про тривале і плідне спілкування генпрокурорів України – нинішнього – Святослава Піскуна, та колишнього – Михайла Потебенька, оповідає газета “Україна молода”. Часопис пише, що Михайло Олексійович засумнівався в чистоті ділової репутації Святослава Михайловича, і не далі, як у вівторок сипав блискавками з парламентської трибуни на адресу нинішнього генпрокурора. Втім, після сердечної розмови двох служителів закону вони дійшли висновку, що їх “підставили”.

В цьому ж числі “Україна молода” друкує інтерв’ю з вдовою першого президента Чечні Аллою Дудаєвою.

“Коли настане рік України в Україні?” – цим питанням переймається дописувач газети “День”. Він пише, що економічні та політичні події в Україні останніх років стали невід’ємною частиною глобальних процесів, пов’язаних із непомітною та невблаганною перебудовою світу. Але лише кризові політичні події осені 2000 – весни 2001, що створили нові правила гри в українській політиці, дещо “проявили” ці зв’язки, а “рік України в Росії” і фактична ізоляція України із Заходу – примусили на це зважати. Докладніше про нові та старі правила в українські політиці – на сторінках газети “День”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG